1515

USA-börser: Tapp att vänta<br />

På Wall Street väntas handeln inleda nedåt under fredagen. Amazon står i fokus efter gårdagens dåliga delårssiffror, men dagens enda statistikpunkt överraskade på den positiva sidan. Statistiken lyckades dock inte vända kurserna uppåt.

S&P 500-terminen är klockan 14.56 0,2 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,4 procent under.

"Rapportsäsongen har gått bra, inte spektakulärt, men bra. Det finns en oro för att tillväxten mattas av i världen, så folk har analyserat företagens siffror mycket noga. Det kommer vara de finansiella resultaten som flyttar marknaderna, eftersom inget av de geopolitiska händelserna som pågår just nu har mycket effekt", säger Matthew Beesley vid Henderson Global Investors till Bloomberg News.

Situationen i Ukraina har destabiliserats ytterligare efter att premiärministern i torsdags meddelat sin avgång. Landets president har uttalat stöd för nyval.

Även oroligheterna i Gaza har fortsatt. Israels militära operation har enligt Sveriges Radio nu pågått i 17 dagar.

Amazon floppade med sin kvartalsrapport som släpptes till marknaden sent på torsdagen. Det blev ännu ett förlustkvartal för näthandelsjätten, trots stigande intäkter. Amazon tappade över 10 procent under efterhandeln, och närmare 10 procent i Frankfurt där bolaget är särnoterat.

En annan delårsrapportör är Starbucks, vars aktie fallit med flera procent under förhandeln trots en ökad vinst och höjd prognos. Analytiker pekar ut prognosen för 2015 som försiktig.

Xerox, bland annat känd för sina kopiatorer, backar också under förhandeln efter rapportsläpp.

Visa faller tillbaka under förhandeln efter bolagets sänkning av intäktsprognosen för innevarande år.

Order för varaktiga varor är den enda statistikpunkten från USA i dag, och visade sig bli oväntat bra. Orderingången steg med 0,7 procent, vilket var över förväntningarna på +0,5 procent.

Nästa vecka händer det mer på den ekonomiska fronten. Då är det återigen dags för Fed att hålla penningpolitiskt möte samt ge besked, och månadssiffror för amerikansk jobbdata kommer närmare slutet av veckan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?