1515

USA-börser: Facebook på dubbla värdet<br />

De ledande amerikanska indexen rörde sig svagt runt nollstrecket efter en timmes handel på torsdagen. Facebook noterades på den högsta nivån hittills efter att ha rapporterat starkt på onsdagskvällen.

Klockan 16.30 var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 17.100. Det bredare S&P 500 klättrade lika mycket till 1.988, medan det tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,1 procent till nivån 4.471.

Omsättningen uppgick till 150 miljoner aktier på New York-börsen och till 480 miljoner på Nasdaq.

Hittills 77 procent av de rapporterande bolagen inom S&P 500 överträffat analytikernas resultatförväntningar, enligt Bloomberg News sammanställning. Dessutom har en majoritet överträffat omsättningsförväntningarna.

"Jag är ganska imponerad av rapporterna vi har sett fram tills nu. I de flesta fall har bolagen presterat över förväntningarna både på omsättning och resultat, och signalerat positiva utsikter", kommenterade Pierre Mouton på Notz, Stucki & Cie till Bloomberg News.

"Jag tror inte marknaden kan gå högre på kort sikt eftersom den är överköpt, men jag förväntar mig inte heller någon betydande korrektion. På mellanlång sikt är jag inte heller bekymrad", sade han.

Bland enskilda bolag steg Facebook, som efter onsdagens börsstängning rapporterade ett resultat klart över förväntningarna, 5,7 procent till rekordnivån 75:40 dollar. Detta innebär att aktiekursen har fördubblats sedan börsintroduktionen i mitten av 2012.

I motsatt riktning var General Motors, som backade 3,4 procent trots en rapport i linje med förväntningarna.

Ett annat bolag som tappade efter rapport var Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer. Aktien var ned 3,1 procent.

Teleoperatören Qualcomm var ned hela 7 procent mot bakgrund av svaga prognoser för det tredje kvartalet. Vinsten väntas under kvartalet landa i intervallet 1:03 till 1:18 dollar per aktie, vilket inte nådde upp till förväntade 1:23 dollar per aktie.

På makrofronten sjönk försäljningen av nya enfamiljshus i USA med 8,1 procent i juni jämfört med maj, vilket var mer än väntade -5,8 procent.

Vidare sjönk oväntat Markits industri-PMI för USA till 56,3 i juli, från 57,3.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade oväntat med 19.000, till 284.000 personer, under förra veckan.

Bloomberg Consumer Comfort Index över förtroendet bland de amerikanska konsumenterna steg samtidigt svagt samma vecka.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen upp 5 punkter till på 2,51 procent.


Innehåll från KardexAnnons

Lagerhantering och logistik – är ditt företag tillräckligt konkurrenskraftigt?

Kardex hjälper företag att bättre utnyttja sina lagerlokaler och intralogistiska processer.
Kardex hjälper företag att bättre utnyttja sina lagerlokaler och intralogistiska processer.

Den utökning av näthandel som vi har sett under senare år tillsammans med ett förändrat kundbeteende driver nu på utvecklingen av nya, automatiserade lösningar. Inom lager ser vi nu förbättrad lagerhantering med hjälp av smarta lagerautomater. Automater som leder till förbättrad logistikhantering, bättre utnyttjande av yta och resurser samt förbättrad service. 

Den snabba digitalisering i samhället som vi har sett under de senaste åren gör nu att dagens kunder ställer helt andra krav på effektivitet och snabbhet när de beställer produkter, detta oavsett om det gäller privatmarknad eller B2B. 

– Det krävs att tillverkande och distribuerande företag verkligen ser över sin lagerhantering för att möta kundernas nya krav. Det är inte längre effektivt att ha helt manuella lösningar på lager, utan företagen behöver skynda på sin automatisering för att vara konkurrenskraftiga, säger Nicklas Lövqvist, Area Sales Manager New Business på Kardex.

Bättre utnyttjande av lageryta

Kardex, en av världens ledande tillverkare av lagerautomater och skräddarsydda lagerlösningar, hjälper sina kunder att effektivisera sin lagerhantering. 

– Många företag arbetar idag med manuell lagerhantering, vi hjälper dem att bättre utnyttja sina lagerlokaler. Det här gör att våra kunder vid exempelvis stark tillväxt eller högre krav på snabbare hantering av varor, inte behöver bygga till eller flytta till större lokaler. Våra lagerautomater ger 80 till 90 procent bättre nyttjande av den yta man har. 

Effektivare, säkrare plock

Många företag har fortfarande manuell hantering på lager med traditionella plockhyllor som är cirka två meter höga, berättar Nicklas Lövqvist. Detta trots att de kanske har en takhöjd på 8-12 meter. 

– Våra automatiserade lagerautomater bygger på höjden, vi kan bygga dem så att hela höjden upp till tak nyttjas. Maskinerna är kompakta, yteffektiva och gör att hanteringen av varor går 3 till 4 gånger snabbare än med manuell hantering. Lagerautomater ger minskad golvyta, renare lager, mindre felplock, minskade arbetskostnader och optimerad inventering. Dessutom skapas bättre ergonomi då varan levereras i rätt höjd för medarbetaren, med minimal belastningspåverkan.

Skalbara system underlättar tillväxt

Med flexibla skräddarsydda system hjälper Kardex idag kunder i så vitt skilda branscher som handel, elektronik, medtech, vård, fordon och livsmedelsindustri där det många gånger finns mycket specifika krav för hantering av varorna. 

– Vi jobbar nära våra kunder, med personlig rådgivning i ett långsiktigt samarbete. Våra lösningar gör att du kan börja med en mindre lösning och sedan allt eftersom att behovet ökar, skala upp automationen på ett enkelt sätt utan att den dagliga verksamheten påverkas. Det medför också en lägre investeringskostnad för att komma igång. Många av våra lösningar skräddarsys helt efter våra kunder behov och vår smarta mjukvara går enkelt att integrera med befintliga VMS- eller kundspecifikasystem. Vi skapar även lösningar ihop med partners där vi exempelvis integrerar robotplock och automatiserade flöden längs hela lagerkedjan, säger Nicklas Lövqvist. 

Om Kardex

Vi har funnits sedan 1880 och är idag en av världens ledande tillverkare av lagerautomater och skräddarsydda lagerlösningar. Vi har 1 650 anställda i 30 länder, i Sverige 30 anställda och kontor i Göteborg. 

Läs mer om Kardex och våra lösningar

Se våra 3D demonstrationer i vår virtuella utställningslokal 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kardex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?