Annons

USA-börser: Facebook på dubbla värdet<br />

De ledande amerikanska indexen rörde sig svagt runt nollstrecket efter en timmes handel på torsdagen. Facebook noterades på den högsta nivån hittills efter att ha rapporterat starkt på onsdagskvällen.

Klockan 16.30 var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 17.100. Det bredare S&P 500 klättrade lika mycket till 1.988, medan det tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,1 procent till nivån 4.471.

Omsättningen uppgick till 150 miljoner aktier på New York-börsen och till 480 miljoner på Nasdaq.

Hittills 77 procent av de rapporterande bolagen inom S&P 500 överträffat analytikernas resultatförväntningar, enligt Bloomberg News sammanställning. Dessutom har en majoritet överträffat omsättningsförväntningarna.

"Jag är ganska imponerad av rapporterna vi har sett fram tills nu. I de flesta fall har bolagen presterat över förväntningarna både på omsättning och resultat, och signalerat positiva utsikter", kommenterade Pierre Mouton på Notz, Stucki & Cie till Bloomberg News.

"Jag tror inte marknaden kan gå högre på kort sikt eftersom den är överköpt, men jag förväntar mig inte heller någon betydande korrektion. På mellanlång sikt är jag inte heller bekymrad", sade han.

Bland enskilda bolag steg Facebook, som efter onsdagens börsstängning rapporterade ett resultat klart över förväntningarna, 5,7 procent till rekordnivån 75:40 dollar. Detta innebär att aktiekursen har fördubblats sedan börsintroduktionen i mitten av 2012.

I motsatt riktning var General Motors, som backade 3,4 procent trots en rapport i linje med förväntningarna.

Ett annat bolag som tappade efter rapport var Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer. Aktien var ned 3,1 procent.

Teleoperatören Qualcomm var ned hela 7 procent mot bakgrund av svaga prognoser för det tredje kvartalet. Vinsten väntas under kvartalet landa i intervallet 1:03 till 1:18 dollar per aktie, vilket inte nådde upp till förväntade 1:23 dollar per aktie.

På makrofronten sjönk försäljningen av nya enfamiljshus i USA med 8,1 procent i juni jämfört med maj, vilket var mer än väntade -5,8 procent.

Vidare sjönk oväntat Markits industri-PMI för USA till 56,3 i juli, från 57,3.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade oväntat med 19.000, till 284.000 personer, under förra veckan.

Bloomberg Consumer Comfort Index över förtroendet bland de amerikanska konsumenterna steg samtidigt svagt samma vecka.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen upp 5 punkter till på 2,51 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?