1515

Stockholmsbörsen: <br />Pilarna pekar nedåt<br />

Asienbörserna noterade en blandad utveckling på torsdagsmorgonen, efter att inköpschefsindex för Kina och Japan kom in starkare än väntat för den förstnämnda och svagare för den senare. Nokias rapport för det andra kvartalet visade på ett bättre rörelseresultat samt högre marginal inom Networks än väntat.

De ledande europeiska terminerna pekar svagt ned.

Med 10 minuter kvar till öppning visar, Euro-Stoxx 50 0,1 procent ned, FTSE100, CAC40 och DAX oförändrade.

HSBC:s preliminära inköpschefsindex för Kinas industri steg till 18-månadershögsta 52,0 i juli från 50,7 i juni. Väntat enligt Bloomberg News enkät var en mindre uppgång till 51,0. I Japan visade preliminära inköpschefsindexet sjönk till 50,8 i juli från 51,5 i juni. Samtidigt sjönk exporten oväntat i juni, -2,0 procent i årstakt

Nokias rapport för det andra kvartalet visade på ett bättre rörelseresultat än väntat och en rörelsemarginal som steg till 11,8 procent jämfört med förväntade 10,1 procent. Utfallet på marginalsidan inom Networks hamnade på 11 procent mot förväntade 7,6 procent, vilket är över bolagets långsiktiga mål.

"Våra förväntningar för helåret 2014 har förbättrats och vi räknar nu med att den underliggande lönsamheten för Networks på helåret blir i linje med eller något över vårt långsiktiga målintervall om 5 till 10 procent", säger Rajeev Suri, Nokias vd i en kommentar i delårsrapporten.

Fordonsunderleverantören Concentrics siffror visade på ett rörelseresultat om 84 miljoner kronor (73) mot väntade 87,4 miljoner kronor.

Bilias resultat efter skatt blev högre än motsvarande period i fjol, 87 miljoner kronor (64). Bolaget bedömer att efterfrågan på bilar och service under det tredje kvartalet 2014 kommer att vara i nivå med motsvarande kvartal föregåendeår.

Danske Banks resultat före skatt hamnade något under analytikernas förväntningar, medan räntenettot överträffade förväntningarna med 2 procent.

Av det finska byggbolagets YIT:s delårsrapport framgick att bolaget sänker sin försäljningsprognos för 2014 samtidigt som marginalprognosen justeras något.

Oniva Online Group har upptäckt fel i den finansiella historiken varför bolaget kommer behöva revidera den tidigare lämnade prognosen för 2014.

"Det här är värre än vad vi kunde föreställa oss och en stor besvikelse", säger Carl-Magnus Hallberg, vice ordförande för Online Group, i pressmeddelandet.

Rocket Internet anordnade på onsdagen en investerarpresentation i Berlin inför en eventuell börsnotering senare i år. Det skriver Wall Street Journal som hänvisar till två insatta källor. Rocket Internet planerar att ta in mellan 3 och 3,5 miljarder euro enligt tidningens uppgifter.

Getinges huvudägare Carl Bennet tror att bolagets konflikt med den amerikanska myndigheten FDA kommer att vara löst inom en snar framtid. Det sade han till Dagens Industri på torsdagen.

Medicinteknikbolaget Elekta förvärvar Mesi Medikal, en ledande turkisk distributör av strålbehandlingssystem. Förvärvet förväntas bidra positivt till Elektas resultat och beräknas att årligen bidra med 0,3 procent till bolagets nettoomsättning.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för SSAB till köp från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 80 kronor från tidigare 53. Även Jefferies International höjer riktkursen för ståltillverkaren till 70 kronor från tidigare 55 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.


Innehåll från Eskilstuna LogistikAnnons

Framtidens e-handel finns i Eskilstuna

E-handeln växer stadigt och som en effekt av Coronapandemin ser den bara ut att öka. På Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder man möjligheter till företagande i en tillväxtregion med tillgång till såväl välutbyggd infrastruktur som hållbara logistiklösningar.

Eskilstuna Logistik och Etablering, som är en del av Eskilstuna kommun, samarbetar med regionens näringsliv och skolvärld i syfte att utbilda och skapa arbetstillfällen inom bland annat informationsteknik, logistik, produktion och handel. Sportamore, AWS, H&M och Amazon är bara några av jättarna som har hela eller delar av sin verksamhet i Eskilstuna. E-handelns framgång i Eskilstuna förklaras delvis av läget.

– Från Eskilstuna tar det 46 minuter med tåget till Stockholm, så det är inga avstånd att tala om. Från oss når man 3,8 miljoner människor inom en timme, samt att det är mycket mer kostnadseffektivt än i storstaden, säger Manuel Brändeborn, marknadschef.

Hållbara etableringar

De senaste åren har det varit fullt fokus på hållbara logistikösningar och en viktig del i denna ansats är Eskilstuna Kombiterminal, vilken möjliggör optimala export- och importflöden via hamnarna i Göteborg, Trelleborg och Malmö.

– Det är ett väldigt bra och hållbart transportsupplägg. För oss var inte frågan om vi skulle utveckla vår hållbarhet utan hur, säger Mikael Jonsson, etableringschef.

Eskilstuna Competence Services

För den som vill etablera sitt företag i Eskilstuna finns Eskilstuna Competence  Services (ESC) – ett samarbete mellan kommunen, bemannings-företagen, Arbetsförmedlingen, Mälardalens högskola och olika utbildningar via Yrkeshögskolan och vuxenutbildningar. Istället för att vända sig till aktörerna direkt får man via ESC tillgång till ett stort kompetensnätverk. Det är en del av den hållbara och långsiktiga plan Eskilstuna jobbar med.

– Vi vill att man kommer hit och växer och frodas över tid. Här finns människorna, kompetens, skolor, bostäder - ja hela paketet, avslutar Manuel.

Fakta

Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder hållbara och kostnadseffektiva lösningar för e-handel, logistik och transport, industri och datacenter. Vi ger möjligheten att verka i en tillväxtregion med 3,8 miljoner människor och tillgång till en välutbyggd infrastruktur samt god tillgång på kompetens.

Läs mer på www.eskilstunalogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eskilstuna Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?