Annons

Stockholmsbörsen: <br />Pilarna pekar nedåt<br />

Asienbörserna noterade en blandad utveckling på torsdagsmorgonen, efter att inköpschefsindex för Kina och Japan kom in starkare än väntat för den förstnämnda och svagare för den senare. Nokias rapport för det andra kvartalet visade på ett bättre rörelseresultat samt högre marginal inom Networks än väntat.

De ledande europeiska terminerna pekar svagt ned.

Med 10 minuter kvar till öppning visar, Euro-Stoxx 50 0,1 procent ned, FTSE100, CAC40 och DAX oförändrade.

HSBC:s preliminära inköpschefsindex för Kinas industri steg till 18-månadershögsta 52,0 i juli från 50,7 i juni. Väntat enligt Bloomberg News enkät var en mindre uppgång till 51,0. I Japan visade preliminära inköpschefsindexet sjönk till 50,8 i juli från 51,5 i juni. Samtidigt sjönk exporten oväntat i juni, -2,0 procent i årstakt

Nokias rapport för det andra kvartalet visade på ett bättre rörelseresultat än väntat och en rörelsemarginal som steg till 11,8 procent jämfört med förväntade 10,1 procent. Utfallet på marginalsidan inom Networks hamnade på 11 procent mot förväntade 7,6 procent, vilket är över bolagets långsiktiga mål.

"Våra förväntningar för helåret 2014 har förbättrats och vi räknar nu med att den underliggande lönsamheten för Networks på helåret blir i linje med eller något över vårt långsiktiga målintervall om 5 till 10 procent", säger Rajeev Suri, Nokias vd i en kommentar i delårsrapporten.

Fordonsunderleverantören Concentrics siffror visade på ett rörelseresultat om 84 miljoner kronor (73) mot väntade 87,4 miljoner kronor.

Bilias resultat efter skatt blev högre än motsvarande period i fjol, 87 miljoner kronor (64). Bolaget bedömer att efterfrågan på bilar och service under det tredje kvartalet 2014 kommer att vara i nivå med motsvarande kvartal föregåendeår.

Danske Banks resultat före skatt hamnade något under analytikernas förväntningar, medan räntenettot överträffade förväntningarna med 2 procent.

Av det finska byggbolagets YIT:s delårsrapport framgick att bolaget sänker sin försäljningsprognos för 2014 samtidigt som marginalprognosen justeras något.

Oniva Online Group har upptäckt fel i den finansiella historiken varför bolaget kommer behöva revidera den tidigare lämnade prognosen för 2014.

"Det här är värre än vad vi kunde föreställa oss och en stor besvikelse", säger Carl-Magnus Hallberg, vice ordförande för Online Group, i pressmeddelandet.

Rocket Internet anordnade på onsdagen en investerarpresentation i Berlin inför en eventuell börsnotering senare i år. Det skriver Wall Street Journal som hänvisar till två insatta källor. Rocket Internet planerar att ta in mellan 3 och 3,5 miljarder euro enligt tidningens uppgifter.

Getinges huvudägare Carl Bennet tror att bolagets konflikt med den amerikanska myndigheten FDA kommer att vara löst inom en snar framtid. Det sade han till Dagens Industri på torsdagen.

Medicinteknikbolaget Elekta förvärvar Mesi Medikal, en ledande turkisk distributör av strålbehandlingssystem. Förvärvet förväntas bidra positivt till Elektas resultat och beräknas att årligen bidra med 0,3 procent till bolagets nettoomsättning.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för SSAB till köp från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 80 kronor från tidigare 53. Även Jefferies International höjer riktkursen för ståltillverkaren till 70 kronor från tidigare 55 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?