Annons

Börsen: Nokia ångar på<br />

På torsdagseftermiddagen låg börsen kvar på plus med Nokia i topp och banker som drog index. Eniro återhämtade delar av den senaste tidens ras.

Kring klockan 13.45 noterades OMXS30-index upp 0,6 procent till nivån 1.406 och aktier för 4,3 miljarder kronor hade omsatts.

Nokia var fortsatt ensam i topp på OMXS30-listan med en uppgång om 8 procent efter morgonens kvartalsrapport.

"Våra förväntningar för helåret 2014 har förbättrats och vi räknar nu med att den underliggande lönsamheten för Networks på helåret blir i linje med eller något över vårt långsiktiga målintervall om 5 till 10 procent", säger Rajeev Suri, Nokias vd i en kommentar i delårsrapporten.

Eniro som nästan fallit 50 procent efter förra veckans rapport, och noterat sex nedgångsdagar på raken, steg 4,3 procent, bäst på Mid Cap-listan.

Oniva Online Groups aktie återhämtade lite av förmiddagens ras men var ändå ned 47 procent efter morgonens besked om stora redovisningsfel. Bolaget för en löpande dialog med sina rådgivare angående huruvida den planerade företrädesemissionen kommer att kunna genomföras enligt plan.

Danske Bank gick starkt och steg 5 procent på Köpenhamnsbörsen efter sin kvartalsrapport. De fyra svenska storbankerna avancerade och bidrog till att leda OMXS30-index högre. Uppgångar på mellan 0,8 procent och 1,7 procent noterades där SEB gick starkast.

Getinge, som hittills är årets förlorare inom OMXS30, steg 1,3 procent. Huvudägaren Carl Bennet tror att bolagets konflikt med den amerikanska myndigheten FDA kommer att vara löst inom snar framtid. Det sade han till Dagens Industri på torsdagen.

SSAB ökade ytterligare från förmiddagens uppgång och var upp 2,7 procent och noterade tvåårshögsta. På morgonen höjde Citi stålproducenten från neutral till köp och höjde samtidigt riktkursen till 80 kronor från tidigare 53 kronor. Det är främst samgåendet med Rautaruukki, som banken tror kommer att ge SSAB muskler att minska kostnaderna, som motiverar höjningen.

På Mid Cap-listan låg rapporterande Bilia och Concentric i botten efter sina kvartalsrapporter. Den förstnämnda sjönk 3,7 procent och den senare 4,6 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?