1515

Asienbörser: <br />Jubel efter Kinasiffror<br />

I Asien steg börserna på torsdagen. Hangseng-index var upp 0,5 procent och passerade därmed den psykologiskt viktiga 24.000-nivån vilket inte skett sedan december i fjol. På det kinesiska fastlandet steg Shanghai-börsen med 0,7 procent efter tre uppgångsdagar på raken.

Foto:Koji Sasahara/ TT

Kurserna avancerade i spåren av att statistik på morgonen visade att HSBC:s preliminära inköpschefsindex för Kinas industri steg till 18-månadershögsta 52,0 i juli från 50,7 i juni. Väntat enligt Bloomberg News enkät var en mindre uppgång till 51,0. Fastighets- och banksektorn gick starkt. Country Garden steg 4,6 procent och Polo Property Group upp 3,1 procent. Bland bankerna ökade China Minsheng Bank 1,6 procent, och China Merchant Bank 1,2 procent.

"Det betyder troligen att det vi sett i form av en ganska uppmuntrande återhämtning under det andra kvartalet kommer att fortsätta under det andra halvåret. Vad vi har i ekonomin just nu är att både den externa sektorn och den inhemska sektorn befinner sig i en ganska stabil återhämtningstrend", sade Grace Ng, seniorekonom vid JP Morgan i Hongkong, till Bloomberg TV

I Japan visade börserna svaga nedgångar på morgonen med Nikkei ned 0,4 procent och Topix backade 0,3 procent.

Preliminära inköpschefsindexet sjönk till 50,8 i juli från 51,5 i juni. Samtidigt sjönk exporten oväntat i juni, -2,0 procent i årstakt, vilket fick handelsunderskottet att öka. På nedsidan fanns Mitsubishi Estate, som tappade 0,2 procent efter att kreditinstitutet Moodys sänkt företagets kreditrating. Efter att Nikkei news publicerat en artikel om att de förväntar sig starka rapporter från biltillverkaren Nissan Motor och Fujifilm Holdings steg de aktierna 0,8 procent respektive 2,1 procent vardera.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

kl 6:30 kl 7:30 Sedan 31/12
MSCI Asia Apex 50 +0,1% +0,2% +6,3%
Nikkei 225 -0,2% -0,4% -6,3%
Hongkong Hang Seng +0,4% +0,5% +3,3%
Kinas Shanghai Comp +0,8% +1,1% -0,7%
Kinas Shenzhen Comp -0,3% -0,2% +4,1%
Taiwan Taiex -0,1% +0,1% +10,4%
Sydkorea Kospi -0,3% -0,1% +0,7%
Indien BSE Sensex 30 -0,1% -0,1% +23,3%
Singapore Straits +0,2% +0,2% +5,7%
Australia S&P/ASX200 +0,1% +0,2% +4,4%


Innehåll från Beyond RetailAnnons

AI ritar om kartan för marknadsföringsbyråerna

Många bolag är idag beroende av sina byråer för deras annonsering på Google och optimeringsarbetet kring kampanjerna utförs ofta av byråns konsulter helt manuellt. Nu finns det ett bättre sätt.

Nästa generation av sökordsmarknadsföring (SEM) är redan här. Genom att använda maskininlärning kan Beyond Retail ta reda på den bästa strategin för dig och lägga det till omedelbar handling, automatiskt.

Gamla byråmodellen är dyr för dig och lönsam för byrån

Byråerna har höga kostnader för sin personal som de behöver få ersättning för. Men de tar oftast väldigt mycket betalt för enklare manuellt arbete som inte är särskilt krävande eller kvalificerat och som utförs mycket snabbare och billigare av en robot. För att hålla nere kostnaderna anställer man ofta juniora konsulter helt utan erfarenhet av SEM, ger dem en kortare introduktion och sedan får de börja arbeta med ditt konto. Men på fakturan debiteras du oftast ändå ett arvode motsvarande en senior strateg.

Personberoende

Detta gör också att resultaten blir väldigt beroende av vilken konsult som sitter och manuellt optimerar kampanjerna. Duktiga konsulter går snabbt vidare och får mer strategiska arbetsuppgifter och lämnar då raskt över ditt konto till någon ny junior eller någon som inte visat tillräcklig kompetens för att ta nästa steg.

Ett bättre alternativ för SEM och performance marketing

Beyond Retail erbjuder en kombination av en AI-tjänst för optimering och en senior performance marketing specialist för strategi till en kostnad som ofta är betydligt lägre än hos de större SEM-byråerna. Låter det intressant? Hör av dig till oss idag!

Mer från Beyond Retail

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Beyond Retail och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?