1515

USA-börser: Rapporttung dag väntar<br />

Terminerna för de ledande amerikanska aktieindexen pekade mot en öppning på plus på tisdagen. Flertalet amerikanska bolag passade på att öppna böckerna för det andra kvartalet före USA-börsernas öppning, men även efter stängning väntas en rad kvartalsrapporter.

Med en dryg timme kvar till börsöppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500, och det tekniktunga Nasdaq Composite mellan 0,2 och 0,4 procent högre.

"Det är en 'dag för dag'-mentalitet på marknaden, med varje tal och kommunikation från politiker som sätter riktningen för dagen. Rapportsäsongen har varit ganska positiv. Vad vi ser är att vinsterna är där och det ger antagligen förutsättningar för S&P 500 att lyfta från nuvarande nivåer", sade Lorne Baring, manager på B Capital i Genève, till Bloomberg News.

På rapportfronten redovisade teleoperatören Verizon vinst och försäljning strax över analytikernas förväntningar, samtidigt som bolaget upprepade prognoserna för både capex, försäljningstillväxt och justerad ebitda-marginal.

Verkstadskoncernen Ingersoll-Rand, som bland annat konkurrerar med Atlas Copco, redovisade ett något högre resultat än väntat för den kvarvarande verksamheten. Bolaget höjde vidare sin resultatprognos för helåret, samtidigt som försäljningsprognosen skruvades upp något.

Efter USA-börsernas stängning väntas kvartalsrapporter från de två teknikjättarna Apple och Microsoft.

På bolagsfronten blossade dokusåpan Herbalife åter upp under tisdagen, sedan hedgefondmiljardären Bill Ackman menat att hans fond vigt 50 miljoner dollar av investerarnas kapital för att bevisa att hälsokostbolaget är en "Enron-liknande bluff".

Klockan 16 svensk tid ska Bill Ackmans hedgefond släppa ny information om Herbalife, en presentation Bill Ackman själv betecknar som den viktigaste presentation han har hållit i sin karriär. I tv-kanalen CNBC utlovade han bevis som gör att Herbalife kollapsar.

På makrofronten publiceras amerikanskt KPI klockan 14.30. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntas KPI ha stigit 0,3 procent i juni och kärn-KPI 0,2 procent. Inflationen i USA väntas ha legat kvar på 2,1 procent samtidigt som kärninflationen väntas ha varit stabil på 2,0 procent.

På agendan står även försäljningen av befintliga bostäder, som väntas ha ökat 4,9 procent i juni, liksom husprisindex från FHFA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?