Annons

USA-börser: Avslöjande sänkte matjättar<br />

USA-börserna sjönk svagt på måndagen när oron för ytterligare sanktioner mot Ryssland dämpade riskaptiten. McDonalds och Yum Brands backade efter att en underleverantör anklagats för matfusk.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,3 procent ned till 17.053, medan det bredare S&P 500 sjönk 0,2 procent till nivån 1.974. Även det tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,2 procent, och noterades på indexnivån 4.425.

Omsättningen uppgick till 490 miljoner aktier på New York-börsen och till 1,5 miljarder på Nasdaq.

"Den geopolitiska situationen dämpar fortsatt marknaden överlag, samtidigt som vi under veckan befinner oss mitt i hjärtat på rapportsäsongen. Marknaden fokuserar i huvudsak på rapporterna, men försöker också hålla uppsikt över vad som pågår runt om i världen", sade Matthew Knaufler på Federated Investors till Bloomberg News.

Bland rapporterande bolag backade BB&T 4,1 procent sedan banken rapporterat en lägre vinst än väntat.

Vidare tappade både Yum Brands, som driver snabbmatsrestauranger såsom Pizza Hut och KFC, och McDonalds, sedan en underleverantör till restaurangjättarna i Shanghai anklagats för att sälja utgångna nöt- och kycklingprodukter. McDonalds var ned 1,5 procent medan Yum Brands sjönk 4,2 procent.

I motsatt riktning gick botoxtillverkaren Allergan, som steg 2,3 procent. Bolaget, som rapporterade över förväntningarna på måndagen, meddelade samtidigt att 1500 anställda sägs upp.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen ned 1 punkt till 2,47 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?