1515

Stockholmsbörsen: <br />Svajig start väntas<br />

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel med mindre rörelser. Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på inledande rörelser på -0,2 till +0,2 procent.

"Nya rekordnivåer noterades i USA på tisdagen med Dow Jones som för första gången var uppe och testade 17.000-nivån. Investerarna tog fasta på stark kinesisk PMI-data och även om den motsvarande siffran i USA visade en marginell nedgång tolkades den positivt. Den svenska börsen har inte tagit rygg på de senaste veckornas uppgång i USA utan svenska OMXS30-index handlas i en fallande trend mätt med snittet för de senaste 20 dagarna. Vi anser således att det är en sedvanlig rekyl i en positiv primärtrend", skriver IG i ett morgonbrev på onsdagen.

Ytterligare en del makrostatistik väntas under dagen. Det handlar bland annat om producentpriser från EMU samt ADP sysselsättning och industriorder från USA. Vidare ska chefen för Federal Reserve, Janet Yellen, hålla ett tal sent i eftermiddag svensk tid.

Chansen för ett bud på Autoliv är hög, och det kan komma både från industriella konkurrenter och från riskkapitalbolag. Det skriver Dagens industri på onsdagen.

Bolaget saknar en stark ägare, är lågt värderat och har en stor nettokassa. Ett bud blir dock en ny svår prövning för stora svenska institutioner, framgår det vidare. Di hänvisar till att institutionernas samarbete för att rädda Scania kvar på Stockholmsbörsen slutade med en djup intern spricka.

Cybaero har fått en stororder i Kina som enligt bolaget är värd uppskattningsvis 700 till 800 miljoner kronor. Avtalet gäller obemannade helikoptrar och sträcker sig över åtta år.

Atlas Copcos dotterbolag Quincy Compressor konsoliderar verksamheten. Åtgärden påverkar 152 tjänster. Quincy ingår i Atlas Copcos verksamhet Kompressorteknik.

Aerocrine uppger att genomlysning av publicerade data på bolagets FeNO-test nu ger en tydlig behandlingsrekommendation.

Sökföretaget Eniro har gjort ett mindre norskt förvärv i bolaget mediebyrån Idium. Köpeskillingen uppgår till 35 miljoner kronor.

Seamless har tecknat SEQR-avtal med Ingenico Payment Services i Belgien.

Verkstadsbolaget Cavotec handlas på onsdagen exklusive utdelning på 0,05 schweizerfranc per aktie.

SEB Equity Research höjer riktkursen på nätverksvideoföretaget Axis från 240 till 250 kronor. Rekommendationen är kvar på köp.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?