1515

Räntor &amp; Valutor: Pundet starkare<br />

De svenska räntorna var nästan oförändrade vid lunchtid medan räntorna i den europeiska periferin letat sig något högre. På valutamarknaden fortsatte pundet att stärkas mot de större valutorna.

Inköpschefsindexet för den brittiska byggsektorn var steg till 62,6 i juni från 60,0 i maj. Citigroup väntar sig nu en höjning från Bank of England i november samtidigt ECB väntas inleda tillgångsköp, vilket innebär att det finns läge att sälja euro och köpa pund i bankens ögon. Pundet handlades på onsdagen på sin högsta nivå mot euron sedan november 2012 och på sin högsta nivå mot dollarn sedan oktober 2008.

De europeiska producentpriserna fortsatte att falla i maj. De föll med 1 procent jämfört med maj i fjol och med 0,1 procent jämfört med april, vilket var i linje med förväntningarna.

"Den ytterligare nedgången i producentpriserna i maj är helt klart ovälkommet för ECB då det indikerar att konsumentpriserna kommer att förbli väldigt låga. Således kommer förväntningarna på att ECB kommer tvingas till ytterligare åtgärder förbli höga", sade Howard Archer på IHS Global Insight till Dow Jones Newswires.

Onsdagen är annars fri från tyngre statistik och blickarna riktas i stället mot "supertorsdagen" då det väntas penningpolitiska besked från Riksbanken och ECB, viktig amerikansk sysselsättningsstatistik och inköpschefsindex för tjänstesektorn.

Inför Riksbankens besked röstade Dagens Industris skuggdirektion med siffrorna 3-2 för en räntesänkning med 50 punkter. Marknadens förväntningar är dock alltjämt att Riksbanken väljer att sänka med 25 punkter. Även om det är det mest sannolika så är en större sänkning mer sannolik än ingen sänkning alls, bedömde både Handelsbanken och SEB i morgonbrev.

I eftermiddag klockan 14.15 kommer amerikansk statistik i form av sysselsättningssiffror från ADP. Förväntningarna är att sysselsättningen ökade med 213.000 jobb i juni. ADP-siffrorna brukar ses som en indikator på var den officiella statistiken som, i och med att 4 juli är på fredag, presenteras redan på torsdagen den här veckan.

Övrig statistik som väntas under dagen är amerikansk varselstatistik från Challenger klockan 13.30 och amerikanska industriorder klockan 16.00. Därutöver håller Fed-chefen Janet Yellen ett tal på temat finansiell stabilitet klockan 17.00 svensk tid.


Innehåll från ConstructorAnnons

De erbjuder en helhetslösning i en föränderlig värld av logistik

Digitaliseringen och pandemin har lett till förändrade köpvanor och därmed nya och högre krav från konsumenter. För att möta de här kraven och stå sig i en ökad konkurrens måste företag ha en väl fungerade logistiklösning. Här kan Constructor, som en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar, hjälpa till. 

I dag ska varor vara lättillgängliga, prisvärda och levereras snabbt, krav som realiserats i och med den ökade e-handeln. Oavsett om man har en stor eller liten e-handel, eller en fysisk butik med ett närliggande mindre lager erbjuder Constructor logistiklösningar optimerade efter respektive verksamhet. 

– Vi levererar logistiklösningar efter noggrann behovsanalys. Där varuflöde, flexibilitet, lokalresurser, med mera väges in för att erbjuda den bästa lösningen till varje enskild kund, oavsett bransch eller storlek, säger Alejandro Armas, vd för Constructor Sverige.

Constructor levererar och projektleder till överlämnade av komplett installation. Dessutom erbjuder de årliga besiktningar enligt Arbetsmiljöverkets regler, utförda av deras experter. 

Effektivisera verksamheten och spara pengar 

Genom att investera i rätt logistiklösning kan företag öka sin tillgänglighet. Minska risken för plockfel, minimera sina hanteringstider samtidigt som man maximerar kapaciteten av nuvarande lagerutrymme.  

– Med våra lösningar inom exempelvis lagerhållning och distribution kan man förbättra sin noggrannhet och göra stora tidsbesparingar, men även skapa en säkrare och ergonomisk lagermiljö med färre tunga lyft och mindre risk för skador och olyckor, säger Alejandro Armas och fortsätter: 

– Beroende på företagets investeringsmöjligheter implementerar vi de lämpligaste lösningarna de kan köpa in i nuläget. Långsiktigt kommer de att spara pengar på investeringen och kan vidare effektivisera sin logistikösning tillsammans med oss. 

Satsar på automatisering och hållbarhet 

Constructor tillsammans med övriga bolag i koncernen Gonvarri Material Handling satsar nu ytterligare på automationslösningar.

– En automatisering av hela eller delar av sin internlogistik innebär ofta en större initial investering för våra kunder. Dock ser de att återbetalning kommer direkt i form av minskat resursbehov, bättre ergonomi, minskat ytbehov samt lägre antal fel och reklamationer. Våra automationslösningar kan användas både fristående och som integrerade lösningar till våra kunders lagersystem för att skapa en helt sömlös process. Lösningarna är flexibla och skulle det ske en stor ökad efterfrågan kommer man kunna möta den, säger Alejandro Armas.

Med Constructors semiautomatiserade lösningar och flexibla hissautomater kan deras kunder växa ett automationssteg i taget. Utöver automatisering satsar de även på att komma in i nya branscher som jobbar med hållbara och klimatsmarta lösningar. Constructor har bland annat levererat lösningar till verksamheter som bedriver vertikal odling.

– Eftersom Constructor vill bidra till att minska utsläppen genom klimatsmarta lösningar vill vi hjälpa den här typen av innovativa företag att utvecklas och växa i Sverige, avslutar Alejandro Armas.

Om Constructor 

Constructor är en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar. De hjälper sina kunder genom hela processen, från planering till installation och teknisk support. Sedan 2018 tillhör Constructor, tillsammans med andra varumärken i Europa, koncernen Gonvarri Industries.

Läs mer på constructor.se

Mer från Constructor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Constructor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?