Annons

Positiva vindar på Wall Street<br />

Gårdagens medvind på börserna efter den positiva bilförsäljningsstatistiken i USA, håller i sig i dagens förhandel. De stora börsterminera går långsamt uppåt, då investerare inväntar statistik och ett uttalande från den amerikanska centralbankens Janet Yellen. Yellen förväntas tala om finansiell stabilitet.

Sysselsättningsstatistik släpptes under tidig eftermiddag från USA som visade på en ökning. Sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 281.000 arbetstillfällen under juni månad, analytiker hade förväntat sig 213.000 arbetstillfällen. Definitiv statistik presenteras senare i veckan.

S&P 500-terminen var klockan 14.35 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent över.

Roche sade under onsdagen att de skulle betala upp till 1.725 miljarder dollar för Seragon Pharmaceuticals. Seragon är ett amerikanskt företag som utvecklar medicin för behandling av bröstcancer. Roche förvärvar Seragon för 725 miljoner dollar och om vissa milstolpar i produktutvecklingen nås, finns en överenskommelse om tilläggsbetalning på upp till 1 miljard dollar.

"Priset som Roche betalar för Seragon ser relativt högt ut för ett företag som enbart har en behandling i en fas ett studie, men kan anses legitimt då Roche fyller ett enormt hål för framtidens behandling av bröstcancer, med detta uppköp", sade en analytiker på Zuercher Kantonalbank.

Cancer står även på agendan för storbanken JP Morgan Chase. Dess koncernchef James Dimon har fått diagnosen strupcancer, men uppger att diagnosen upptäckts tidigt och att den går att bota. Aktien backade under gårdagens efterhandel och 3 procent under dagens förhandel.

Constellation Brands, vars portfölj inkluderar ölet Corona och Svedka vodka, ska i dag släppa sin andra kvartalsrapport. Aktien var upp 6 procent under förhandeln.

Det amerikanska oljebolaget Exxon Mobil kommer att investera över 1 miljard dollar i ett raffinaderi i Belgien för att möta efterfrågan på diesel i regionen. Aktien ökar 2,0 procent.

GoPro har haft en lysande start sedan dess notering i förra veckan. Dagens förhandel gav dock aktien motvind, den backade 4 procent.

Senare i dag väntas statistik för industriorder i maj, och i morgon bland annat siffror för arbetslösheten i juni och inköpschefsindex för tjänster.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?