1515

Asienbörser: Statistik gav lyft<br />

Asien-börserna följde upp tisdagens S&P 500-rekord genom egna rekordnoteringar.

MSCI Asia Apex 50 lyftes av främst it- och verkstadsaktier till rekordnivån 978,9, och indexet är upp cirka 5 procent hittills i år. Drivkrafter var möjligen tisdagens PMI-statistik på över 50 från bland annat Kina och USA, som visade att dessa ekonomier, världens två största, tycks fortsätta att expandera.

Utfallet i USA var 55,3 i juni enligt eftermiddagens ISM-statistik - något sämre än förväntningarna, men på samma relativt höga nivå som i maj.

"Makroekonomin ser fortsatt relativt gynnsam ut, och USA fortsätter att återhämta sig. Folk ser ljust på marknaden", sa Angus Gluskie, fondförvaltare vid White Funds Management i Sydney, till Bloomberg News.

Tokyobörsen var en av de börser som steg, samtidigt som yenen tappade mot dollarn. I Kina var det däremot ned, med fastighetsbolag i täten, efter oro för en avmattning på bostadsmarknaden. Enligt Bloomberg erbjuder sig fastighetsbolag i de kinesiska städerna Hangzhou och Wenzhou att köpa tillbaka bostäder till priser som ligger över inköpspriserna för att öka sin försäljning i kölvattnet av minskande efterfrågan. Försvarsaktier steg dock.

"PMI är bara en av många indikatorer som investerare tittar på. Nu behöver vi stärka förtroendet - utan det blir det svårt för börsen att lyfta från de här nivåerna utan vidare positiva nyheter", sa Zhang Yanbing, analytiker vid Zheshang Securities i Shanghai, till Bloomberg.

På bolagsnivå steg exempelvis den taiwanesiska bildskärmstillverkaren Innolux med runt 6 procent. Galaxy Entertainment steg drygt 2 procent i Hongkong efter antaganden signerade Bank of America Merrill Lynch om att kasinointäkter ska återhämta sig under juli. Ryohin Keikaku, som äger den japanska detaljhandelskedjan Muji, steg drygt 5 procent i Tokyo efter en rapport som överträffade förväntningarna.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50   1,20%


Nikkei 225   0,40%


Hongkong Hang Seng   1,00%
Kinas Shanghai Comp   -0,10%
Kinas Shenzhen Comp   -0,30%


Taiwan Taiex   0,40%
Sydkorea Kospi   0,60%
Indien BSE Sensex 30   1,00%
Singapore Straits   0,50%
Australia S&P/ASX200   1,30%


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?