Annons

Europabörser brett nedåt<br />

Europeiska aktier tappade under torsdagens handel, efter att onsdagens uppgång för indexen varit den största sedan april. Utökade sanktioner mot Ryssland från EU och USA dämpade sentimentet, som försämrades ytterligare i sluthandeln av rapporter om att ett passagerarflygplan skjutits ned i Ukraina vid den ryska gränsen.

Euro Stoxx 50 stängde ned 1,5 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 rörde sig 0,9 procent lägre. På de enskilda börserna backade FTSE 100 med 0,8 procent i London, CAC 40 med 1,2 procent i Paris, samtidigt som Frankfurtbörsens DAX rörde sig 1,1 procent lägre.

Novartis var en av aktierna på minus, efter ett tapp på 1,7 procent. Läkemedelsbolagets resultat för det andra kvartalet landade under marknadens förväntningar.

En annan aktie på nedsidan var Telecom Italia. Telefonica meddelade på torsdagen att man planerar att minska sin ägarandel i den italienska teleoperatören. Telecom Italia-aktien backade 4,1 procent.

På makrofronten beslutade EU att utöka sanktionerna mot Ryssland vid onsdagens toppmöte. Samtidigt ska USA också ha för avsikt att öka sina sanktioner mot landet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?