1515

USA-börser: <br />Tapp trots starka rapporter<br />

Amerikanska aktier stängde tisdagens handel lägre överlag, om än en bit över lägstanivåerna för dagen. Kommentarer från Federal Reserve kring värderingarna på aktiemarknaden dämpade humöret, vilket vägdes mot starka kvartalssiffror från Goldman Sachs och JP Morgan.

Dow Jones Industrial Average stängde oförändrat på indexnivån 17.061. Det bredare S&P 500 letade sig samtidigt 0,2 procent lägre till 1.973, medan tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,5 procent till nivån 4.416.

Omsättningen uppgick till 710 miljoner aktier på New York-börsen och 1,7 miljarder på Nasdaq.

På makronivå riktades fokus mot Fed-ordförande Janet Yellen, som talade inför senatens bankutskott på tisdagen. Federal Reserve måste fortsätta med penningpolitiska stimulanser, framhöll hon i talet, eftersom en stor mängd lediga resurser kvarstår på arbetsmarknaden och inflationen fortfarande är under Feds mål.

Ett skriftligt utlåtande från Fed i anslutning till anförandet stal emellertid mångas intresse. Centralbanken skrev där att värderingarna av flera bioteknik- och internetaktier är "väsentligt ansträngda" vid nuvarande nivåer. Många mindre aktier backade efter kommenterarna, vilket också avspeglade sig i den relativt svagare utvecklingen för Nasdaq-indexet.

"Vi såg en kortsiktig reaktion på den kommentaren innan marknaden smälte det. Det överskuggade några rapporter som vi fått innan dess och som var bättre än väntade och drev marknaden högre", sade Walter Hellwig vid BB&T Wealth Management, till Bloomberg News.

Inom Dow Jones bidrog bankaktierna till att hålla indexet nära nollstrecket, efter att Goldman Sachs och JP Morgans kvartalssiffror rosat marknaden innan öppning.

Goldman Sachs redovisade ett justerat resultat per aktie på 4,10 dollar för det andra kvartalet, vilket var klart över förväntningarna på 3,09 dollar per aktie, medan motsvarande siffra från JP Morgan, 1,59 dollar per aktie, samtidigt överträffade förhandstipsen på 1,31 dollar per aktie.

Aktierna ökade 1,3 respektive 3,5 procent.

Rapporterade gjorde också Johnson & Johnson. Ett högre resultat än väntat och en höjd resultatprognos för 2014 lyckades inte lyfta aktien, som tappade 2 procent under tisdagens session. Under den efterföljande rapportkonferensen framhöll läkemedelsbolaget att Johnson & Johnsons och svenska Medivirs hepatit C-projekt Olysio, simeprevir, kommer att möta konkurrens från nya konkurrerande projekt mot slutet av innevarande år.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen oförändrad vid 2,55 procent.


Innehåll från FerringAnnons

Ledande forskning i Ferrings nya F&U-anläggning

Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.
Marianne Kock och Mirjam Mol-Arts på Ferring.

Läkemedelsföretaget Ferring har under de senaste åren haft ett särskilt fokus på bland annat reproduktionsmedicin, genterapi för urologiska indikationer, och gastroenterologi som inkluderar mikrobiom. Nu öppnar de upp en ny toppmodern anläggning för forskning och utveckling i Köpenhamn, i syfte att expandera forskningsverksamheten – och attrahera nya medarbetare med specialexpertis

– Genom att ligga i framkant inom våra fokusområden gör vi skillnad för människor på riktigt, säger Mirjam Mol-Arts, Chief Scientific & Medical Officer på Ferring.

Ferring är medlemmar i life science-nätverket Medicon Valley Alliance och samarbetar med några av Nordens främsta forskningsinstitut såsom Karolinska Institutet och ReproUnion, ett projekt som syftar till att förebygga och förbättra behandlingen av ofrivillig barnlöshet.

– Reproduktionsmedicin är ett av våra viktigaste fokusområden och vi studerar det brett, ur både det kvinnliga och det manliga perspektivet. 15 till 20 procent av alla par lider av infertilitet, men bördan kan inte bara ligga på kvinnan, säger Mirjam.

Besläktat med reproduktionsmedicin har de ett starkt fokus på generell mödravård och kvinnohälsa.

– Hela kvinnoperspektivet är otroligt viktigt över hela världen. Hur kan vi hjälpa kvinnor med endometrios till exempel? Eller minska mödradödligheten i utvecklingsländer? Här ligger vi i framkant, säger Marianne Kock, General Manager, International PharmaScience Center (IPC) Kastrup.

Letar brett efter ny kompetens

Vid Kastrups hamn, med utsikt mot Öresund, ligger den fem våningar höga forskningsanläggningen Soundport. Vid slutet av 2021 är allt klart för inflytt och det 24 000 kvadratmeter stora F&U-huvudkontoret kommer rymma uppemot 750 medarbetare. Ferring är ett internationellt bolag och bland de anställda finns 40 olika nationaliteter, inom allt från HR och finans till labbpersonal.

– Vi har medarbetare från hela världen och vi tittar brett när vi letar efter ny expertis: läkare, farmaceuter eller medicintekniker med erfarenhet från farmaci eller forskning. Vi har en enorm talangpool, avslutar Marianne.

Om Ferring
Ferring Pharmaceuticals är en forskningsdriven, specialiserad biofarmaceutisk koncern som arbetar med att hjälpa människor runtom i världen att bilda familj och leva ett bättre liv. Ferring har sitt huvudkontor i Saint-Prex i Schweiz och är ledande inom reproduktionsmedicin och mödrahälsa samt i specialområden inom gastroenterologi och urologi. Ferring har egna operativa dotterbolag i nästan 60 länder och marknadsför sina produkter i 110 länder. 

Läs mer på www.ferring.com eller kontakta oss på LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ferring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?