Annons

USA-börser: <br />Tapp trots starka rapporter<br />

Amerikanska aktier stängde tisdagens handel lägre överlag, om än en bit över lägstanivåerna för dagen. Kommentarer från Federal Reserve kring värderingarna på aktiemarknaden dämpade humöret, vilket vägdes mot starka kvartalssiffror från Goldman Sachs och JP Morgan.

Dow Jones Industrial Average stängde oförändrat på indexnivån 17.061. Det bredare S&P 500 letade sig samtidigt 0,2 procent lägre till 1.973, medan tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,5 procent till nivån 4.416.

Omsättningen uppgick till 710 miljoner aktier på New York-börsen och 1,7 miljarder på Nasdaq.

På makronivå riktades fokus mot Fed-ordförande Janet Yellen, som talade inför senatens bankutskott på tisdagen. Federal Reserve måste fortsätta med penningpolitiska stimulanser, framhöll hon i talet, eftersom en stor mängd lediga resurser kvarstår på arbetsmarknaden och inflationen fortfarande är under Feds mål.

Ett skriftligt utlåtande från Fed i anslutning till anförandet stal emellertid mångas intresse. Centralbanken skrev där att värderingarna av flera bioteknik- och internetaktier är "väsentligt ansträngda" vid nuvarande nivåer. Många mindre aktier backade efter kommenterarna, vilket också avspeglade sig i den relativt svagare utvecklingen för Nasdaq-indexet.

"Vi såg en kortsiktig reaktion på den kommentaren innan marknaden smälte det. Det överskuggade några rapporter som vi fått innan dess och som var bättre än väntade och drev marknaden högre", sade Walter Hellwig vid BB&T Wealth Management, till Bloomberg News.

Inom Dow Jones bidrog bankaktierna till att hålla indexet nära nollstrecket, efter att Goldman Sachs och JP Morgans kvartalssiffror rosat marknaden innan öppning.

Goldman Sachs redovisade ett justerat resultat per aktie på 4,10 dollar för det andra kvartalet, vilket var klart över förväntningarna på 3,09 dollar per aktie, medan motsvarande siffra från JP Morgan, 1,59 dollar per aktie, samtidigt överträffade förhandstipsen på 1,31 dollar per aktie.

Aktierna ökade 1,3 respektive 3,5 procent.

Rapporterade gjorde också Johnson & Johnson. Ett högre resultat än väntat och en höjd resultatprognos för 2014 lyckades inte lyfta aktien, som tappade 2 procent under tisdagens session. Under den efterföljande rapportkonferensen framhöll läkemedelsbolaget att Johnson & Johnsons och svenska Medivirs hepatit C-projekt Olysio, simeprevir, kommer att möta konkurrens från nya konkurrerande projekt mot slutet av innevarande år.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen oförändrad vid 2,55 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från KIAAnnons

Ny teknik kan avslöja dolda faror i trafiken

Många trafikolyckor sker i korsningar och i samband med filbyten.

Ofta handlar det om att föraren har ett begränsat siktfält och därför inte lyckas upptäcka hotande faror i tid.

Men nu finns ny teknik som kan göra körningen betydligt säkrare. 

Mer om nya Kia Sorento – nu är den här 

Kia lanserar nu en helt ny generation av den sjusitsiga suven Sorento, en modell som både blivit rymligare i kupén och fått ett större bagageutrymme än sin föregångare. Modellen, som är fyrhjulsdriven i alla versioner, kommer först med en modern dieselmotor för att under det första kvartalet nästa år också lanseras som laddhybrid.

Högupplöst videoflöde

Nya Kia Sorento är den första Kia-modellen i Europa med Blind-Spot View Monitor, ett system som ger föraren en direktvy av områdena på sidorna och snett bakom bilen via det 12,3 tum stora digitala instrumentklustret. 

När föraren förbereder ett filbyte på motorvägen och använder blinkers kommer ett högupplöst videoflöde från kameror i sidoytterspeglarna att synas på displayen, antingen där hastighetsmätaren eller varvräknaren/hybridsystemmätaren normalt visas, och ger föraren en bredare synvinkel – och bättre möjligheter att undvika olyckor med omkörande fordon.

Varnar – och aktiverar bromsarna

Tekniken i Kia Sorento innefattar också en avancerad autobroms. Genom att använda både kamera och radar kan nya Kia Sorento fånga upp och analysera information om andra bilar, fotgängare eller cyklister som korsar vägen. Systemet, som kallas FCA, kan förhindra kollisioner med fordon när man svänger vänster vid en korsning. Om FCA upptäcker en potentiell fara visas en varningssignal i instrumentklustret och maximal bromseffekt appliceras automatiskt.

Blind-Spot View Monitor ingår i det högsta av tre utrustningsnivåer, Advance Plus, tillsammans med bland annat Surround View Monitor (360-gradersvy) och autobroms vid backning (PCA), vilket gör parkeringsmanövrar med låg hastighet så säkra och enkla som möjligt.

Kia har Sveriges längsta nybilsgaranti från fabrik, sju år. Garantin gäller även EV-batterierna i laddhybrider och elbilar.

Mer om nya Kia Sorento – nu är den här 

FAKTA/Kia Sorento Plug-In Hybrid

*Drivlinan kombinerar en turboladdad bensinmotor på 1,6 liter och 180 hästkrafter och ett vridmoment på 265 newtonmeter med ett batteri på 13,8 kWh som driver en elmotor på 91 hästkrafter. 

*Tillsammans innebär detta en systemeffekt på 265 hästkrafter och ett kombinerat vridmoment på 350 newtonmeter.

*Drivning sker på alla fyra hjulen genom en sexväxlad automatlåda.

*Sorento byggs på en ny SUV-plattform där det stora batteriet har placerats under golvet till passagerarutrymmet. 

*Nya Sorento är sjusitsig som standard.

*Laddhybriden har ett bagageutrymme som rymmer upp till 809 liter last med den tredje sätesraden nedfälld. Fäller man även mittenraden rymmer Kia Sorento Plug-In Hybrid 1 988 liter. 

 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?