1515

Asienbörser: <br />Tokyobörsen sätter fart<br />

De kinesiska börserna återhämtade på måndagen lite av förra veckans fall, Hangseng-index steg 0,4 procent och på det kinesiska fastlandet noterades Shanghai Composite index 0,4 procent högre.

Foto:Koji Sasahara/ TT

Flera stora bolag hjälpte till och drog index. China Mobile var upp 1,9 procent och internetgiganten Tencent Mobile avancerade 1,1 procent. På det kinesiska fastlandet återfanns vinnarna inom fastighetssektorn. Sunac China handlades upp 2,4 procent och Guangzhou R&F Properties var 2,2 procent högre. Kinas största datortillverkare, Lenovo Group steg för tredje dagen på raken, upp 0,4 procent från fredagens 2,1-procentiga avancemang. Företaget behöll ledarrollen som världens största datortillverkare i det andra kvartalet enligt de senaste siffrorna från IDC och Gartner.

"Rapporterna för det andra kvartalet på de amerikanska börserna kommer att bli nästa stora tema, med de amerikanska bankrapporterna som kommer in den här veckan. Marknaden får veta om återhämtningen som Fed pratat om har fortsatt", sade Evan Lucas, marknadsstrateg på IG Melbourne, till Bloomberg News.

I Japan inleddes handelsveckan med uppgångar. Både Nikkei och det bredare Topix-index steg 0,8 procent vardera och yenen försvagades något mot dollarn. Verkstads- och elektronikaktier tillhörde vinnarna med Hokkaido Power upp 1,8 procent och Tokyo Electric +1,1 procent. Bilsektorn var en annan sektor som gick bra. Nissan Motor var upp 1 procent, Honda Motor 0,8 procent och Toyota Motor hamnade 0,5 procent högre.

En sektor som sjönk i Japan var fastighetsutvecklare med Mitsui Fudosan och Mitsubishi Estate som handlades 0,7 procent lägre. Sumitomo Realty tappade 1,4 procent. Asahi Glass backade 0,9 procent efter att en rapport från Nikkei News visat att bolaget med största sannolikhet inte kommer att infria halvårsförväntningarna på grund av priskriget på LCD-marknaden.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

kl 6:30 kl 7:30 Sedan 31/12
MSCI Asia Apex 50 +0,2% +0,2% +4,2%
Nikkei 225 +0,8% +1,0% -5,9%
Hongkong Hang Seng +0,4% +0,6% +0,3%
Kinas Shanghai Comp +0,4% +0,6% -2,7%
Kinas Shenzhen Comp +0,4% +0,7% +5,5%
Taiwan Taiex +0,3% +0,4% +10,7%
Sydkorea Kospi +0,4% +0,3% -0,8%
Indien BSE Sensex 30 -0,2% -0,2% +18,0%
Singapore Straits -0,1% -0,1% +3,9%
Australia S&P/ASX200 +0,4% +0,5% +3,0


Innehåll från ConstructorAnnons

De erbjuder en helhetslösning i en föränderlig värld av logistik

Digitaliseringen och pandemin har lett till förändrade köpvanor och därmed nya och högre krav från konsumenter. För att möta de här kraven och stå sig i en ökad konkurrens måste företag ha en väl fungerade logistiklösning. Här kan Constructor, som en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar, hjälpa till. 

I dag ska varor vara lättillgängliga, prisvärda och levereras snabbt, krav som realiserats i och med den ökade e-handeln. Oavsett om man har en stor eller liten e-handel, eller en fysisk butik med ett närliggande mindre lager erbjuder Constructor logistiklösningar optimerade efter respektive verksamhet. 

– Vi levererar logistiklösningar efter noggrann behovsanalys. Där varuflöde, flexibilitet, lokalresurser, med mera väges in för att erbjuda den bästa lösningen till varje enskild kund, oavsett bransch eller storlek, säger Alejandro Armas, vd för Constructor Sverige.

Constructor levererar och projektleder till överlämnade av komplett installation. Dessutom erbjuder de årliga besiktningar enligt Arbetsmiljöverkets regler, utförda av deras experter. 

Effektivisera verksamheten och spara pengar 

Genom att investera i rätt logistiklösning kan företag öka sin tillgänglighet. Minska risken för plockfel, minimera sina hanteringstider samtidigt som man maximerar kapaciteten av nuvarande lagerutrymme.  

– Med våra lösningar inom exempelvis lagerhållning och distribution kan man förbättra sin noggrannhet och göra stora tidsbesparingar, men även skapa en säkrare och ergonomisk lagermiljö med färre tunga lyft och mindre risk för skador och olyckor, säger Alejandro Armas och fortsätter: 

– Beroende på företagets investeringsmöjligheter implementerar vi de lämpligaste lösningarna de kan köpa in i nuläget. Långsiktigt kommer de att spara pengar på investeringen och kan vidare effektivisera sin logistikösning tillsammans med oss. 

Satsar på automatisering och hållbarhet 

Constructor tillsammans med övriga bolag i koncernen Gonvarri Material Handling satsar nu ytterligare på automationslösningar.

– En automatisering av hela eller delar av sin internlogistik innebär ofta en större initial investering för våra kunder. Dock ser de att återbetalning kommer direkt i form av minskat resursbehov, bättre ergonomi, minskat ytbehov samt lägre antal fel och reklamationer. Våra automationslösningar kan användas både fristående och som integrerade lösningar till våra kunders lagersystem för att skapa en helt sömlös process. Lösningarna är flexibla och skulle det ske en stor ökad efterfrågan kommer man kunna möta den, säger Alejandro Armas.

Med Constructors semiautomatiserade lösningar och flexibla hissautomater kan deras kunder växa ett automationssteg i taget. Utöver automatisering satsar de även på att komma in i nya branscher som jobbar med hållbara och klimatsmarta lösningar. Constructor har bland annat levererat lösningar till verksamheter som bedriver vertikal odling.

– Eftersom Constructor vill bidra till att minska utsläppen genom klimatsmarta lösningar vill vi hjälpa den här typen av innovativa företag att utvecklas och växa i Sverige, avslutar Alejandro Armas.

Om Constructor 

Constructor är en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar. De hjälper sina kunder genom hela processen, från planering till installation och teknisk support. Sedan 2018 tillhör Constructor, tillsammans med andra varumärken i Europa, koncernen Gonvarri Industries.

Läs mer på constructor.se

Mer från Constructor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Constructor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?