Annons

Wall Street hämtade sig <br />något efter Europa-oro<br />

USA-börserna sjönk på torsdagen, även om indexen återhämtade lite av de nedgångar som inledde handelsdagen. Finansaktier gick svagt efter att oro från den europeiska banksektorn spillt över på den amerikanska.
Foto:Richard Drew/AP

Dow Jones Industrial Average stängde ned 0,4 procent till indexnivån 16.915. En lika stor nedgång noterade det bredare S&P 500, som backade till nivån 1.965. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,5 procent till 4.396.

Omsättningen uppgick till 600 miljoner aktier på New York-börsen och 1,7 miljarder på Nasdaq.

"Gamla farhågor om att finansiella problemen i Europa skulle spilla över på den amerikanska marknaden väcktes till liv. Men ju längre dagen gick, desto mer minskade rädslan", sade Bill Schultz, chefsinvesterare på McQueen, Ball & Associates, till Bloomberg News.

I Europa föll den portugisiska banken Espirito Santo över 17 procent efter problem med den kortfristiga upplåningen. Bland amerikanska banker backade Bank of America och JP Morgan 1,0 respektive 0,8 procent. Citigroup var samtidigt ned 1,0 procent.

Vidare visade sig den amerikanska klädkoncernen L Brands försäljning stiga med 2 procent i juni månad, jämfört med förväntningar om en försäljningsökning på 2,7 procent. Aktien tappade därefter 2,7 procent.

Mot strömmen var Verizon, USA:s största teleoperatör, som steg 1,5 procent efter att bolagets vd i en intervju sagt att man inte är intresserade av att göra några förvärv.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen ned 1 punkter till 2,54 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?