1515

New York följer Europa ned<br />

USA-börserna sjönk, även om de inledande nedgångarna som triggats av den europeiska bankoron efterhand gröptes ur något. Banksektorn var emellertid en av de svagaste sektorerna.

Runt klockan 18.00 var Dow Jones Industrial Average ned 0,6 procent till indexnivån 16.882. En lika stor nedgång noterade det bredare S&P 500, som backade till nivån 1.962. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,7 procent till 4.388.

Omsättningen uppgick till 260 miljoner aktier på New York-börsen och 780 miljoner på Nasdaq.

I Europa föll den portugisiska banken Espirito Santos över 17 procent på Lissabon-börsen efter att moderbolaget tyngts av återbetalningsproblem på sina kortfristiga lån. Bland amerikanska banker backade Bank of America och JP Morgan 1,1 procent vardera. Citigroup var samtidigt ned 1,3 procent.

"Folk skjuter först och frågar sedan när nyheter som den här kommer. Det folk oroar sig för vid sådana här händelser är om det kan ses som en isolerad händelse eller om det är den första dominobrickan att falla. Det sker en klassisk flykt till säkrare tillgångar inom aktie-, råvaru- och räntemarknaden", sade Lawrence Creatura, fondförvaltare på Federated Investors, till Bloomberg News

Vidare bolagsspecifikt backade trägolvstillverkaren Lumber Liquidators över 22 procent efter att bolaget sänkt sin vinst- och försäljningsprognos.

Även restaurangkedjan Potbelly vinstvarnade, med hänvisning till att försäljningen under andra kvartalet varit "signifikant svagare än väntat", varpå aktien tappade 24 procent.

På räntemarknaden var den amerikanska tioåriga statsobligationen ned 3 punkter till 2,52 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?