1515

Börsen: Skanska pressar<br />

Efter en timmes handel på torsdagen noterades Stockholmsbörsen på minus där främst bank och Skanska pressade index. Endast tre aktier inom OMXS30 var på plus.

Strax efter klockan 10 var OMXS30 ned 0,5 procent till 1.372,8, och noterade tidigare under morgonen den lägsta nivån sedan 1 juli. Aktier för drygt 1 miljard kronor hade omsatts. Euro Stoxx 50 var samtidigt ned 0,7 procent.

Byggbolaget Skanskas besked om förluster i Latinamerika på 500 miljoner kronor i det andra kvartalet pressade aktien, som var en av de större förlorarna i OMXS30-index. Aktien var ned 2 procent.

"Det är lägre produktivitet, naturligtvis baserat på felaktiga estimat från vår del men också undermålig design från kunderna för anläggningarna där mycket ska göras om och göras annorlunda. Vi tar inte in några intäkter i det här läget, men sväljer alla kostnader, och ställer sedan krav på kunden och får se vad som händer i framtiden", utan att vilja dra för stora växlar på återvinningsmöjligheterna", säger vd Johan Karlström till nyhetsbyrån Direkt

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisade ett resultat efter skatt på 294 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 423 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Det blev ingen större reaktion i aktien, som sjönk 0,5 procent.

Fastighetsbolaget Klövern levererade ett resultat efter skatt på 584 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 240 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Rapporten verkade glädja marknaden, som handlade upp aktien 4,8 procent och gick därmed starkast på Mid Cap-listan.

Fastighetsbolaget Tribona redovisade ett resultat efter skatt på minus 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 72 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Aktien sjönk 1,8 procent.

Lundin Petroleum säljer tillgångar i Ryssland. Förutsatt att affären slutförs i juli 2014 blir Lundin Petroleums reviderade produktionsguide för helåret 2014 mellan 24.000 och 29.000 boepd. Aktien backade 0,4 procent på beskedet.

Matingrediensbolaget AAK köper Fanagra, ett företag i Colombia som är specialiserat på vegetabiliska oljor och fetter inom bagerisegmentet. Fanagra hade under 2013 en omsättning motsvarande cirka 270 miljoner kronor. Nyheten togs emot med en gäspning och aktien sjönk 0,3 procent.

Seamless har tecknat avtal med kundkortsleverantören Contis i Storbritannien för betallösningen Seqr. Sedan årsskiftet är Seamless-aktien ned drygt 39 procent och nyheten hjälpte inte aktiekursen, som sjönk 0,3 procent.

Gruvbolaget Nordic Mines har inte anrikat någon malm under det andra kvartalet. Däremot har tankarna vid anrikningsverket tömts och tackor motsvarande 36 kilo guld tillverkats. Nordic Mines-aktien har inte heller rosat marknaden, med en nedgång om drygt 54 procent sedan årsskiftet. På torsdagen vände dock aktien upp 9 procent.

SEB Equities sänker sin rekommendation för gruvbolaget Lundin Mining till sälj från tidigare behåll. Riktkursen höjs dock till 38 kronor, från 30 kronor. Aktien föll 1,3 procent till 39,52 kronor.

SEB Equities drar också ned rekommendationen för Boliden till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs dock till 108 kronor från tidigare 100 kronor. Aktien handlades till oförändrat till 107,30 kronor.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Lindab till köp, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 92 kronor från 85 kronor. En uppgång om 3,2 procent till 79,45 kronor noterades.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Öresund till behåll från tidigare sälj. Det hjälpte inte aktien som sjönk 0,6 procent till 154,50 kronor.


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?