Annons

Börsen: Skanska pressar<br />

Efter en timmes handel på torsdagen noterades Stockholmsbörsen på minus där främst bank och Skanska pressade index. Endast tre aktier inom OMXS30 var på plus.

Strax efter klockan 10 var OMXS30 ned 0,5 procent till 1.372,8, och noterade tidigare under morgonen den lägsta nivån sedan 1 juli. Aktier för drygt 1 miljard kronor hade omsatts. Euro Stoxx 50 var samtidigt ned 0,7 procent.

Byggbolaget Skanskas besked om förluster i Latinamerika på 500 miljoner kronor i det andra kvartalet pressade aktien, som var en av de större förlorarna i OMXS30-index. Aktien var ned 2 procent.

"Det är lägre produktivitet, naturligtvis baserat på felaktiga estimat från vår del men också undermålig design från kunderna för anläggningarna där mycket ska göras om och göras annorlunda. Vi tar inte in några intäkter i det här läget, men sväljer alla kostnader, och ställer sedan krav på kunden och får se vad som händer i framtiden", utan att vilja dra för stora växlar på återvinningsmöjligheterna", säger vd Johan Karlström till nyhetsbyrån Direkt

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisade ett resultat efter skatt på 294 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 423 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Det blev ingen större reaktion i aktien, som sjönk 0,5 procent.

Fastighetsbolaget Klövern levererade ett resultat efter skatt på 584 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 240 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Rapporten verkade glädja marknaden, som handlade upp aktien 4,8 procent och gick därmed starkast på Mid Cap-listan.

Fastighetsbolaget Tribona redovisade ett resultat efter skatt på minus 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014 mot 72 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Aktien sjönk 1,8 procent.

Lundin Petroleum säljer tillgångar i Ryssland. Förutsatt att affären slutförs i juli 2014 blir Lundin Petroleums reviderade produktionsguide för helåret 2014 mellan 24.000 och 29.000 boepd. Aktien backade 0,4 procent på beskedet.

Matingrediensbolaget AAK köper Fanagra, ett företag i Colombia som är specialiserat på vegetabiliska oljor och fetter inom bagerisegmentet. Fanagra hade under 2013 en omsättning motsvarande cirka 270 miljoner kronor. Nyheten togs emot med en gäspning och aktien sjönk 0,3 procent.

Seamless har tecknat avtal med kundkortsleverantören Contis i Storbritannien för betallösningen Seqr. Sedan årsskiftet är Seamless-aktien ned drygt 39 procent och nyheten hjälpte inte aktiekursen, som sjönk 0,3 procent.

Gruvbolaget Nordic Mines har inte anrikat någon malm under det andra kvartalet. Däremot har tankarna vid anrikningsverket tömts och tackor motsvarande 36 kilo guld tillverkats. Nordic Mines-aktien har inte heller rosat marknaden, med en nedgång om drygt 54 procent sedan årsskiftet. På torsdagen vände dock aktien upp 9 procent.

SEB Equities sänker sin rekommendation för gruvbolaget Lundin Mining till sälj från tidigare behåll. Riktkursen höjs dock till 38 kronor, från 30 kronor. Aktien föll 1,3 procent till 39,52 kronor.

SEB Equities drar också ned rekommendationen för Boliden till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs dock till 108 kronor från tidigare 100 kronor. Aktien handlades till oförändrat till 107,30 kronor.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Lindab till köp, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 92 kronor från 85 kronor. En uppgång om 3,2 procent till 79,45 kronor noterades.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Öresund till behåll från tidigare sälj. Det hjälpte inte aktien som sjönk 0,6 procent till 154,50 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?