Annons

Europabörser: Starka banker<br />

De europeiska börserna rörde sig brett högre under tisdagen, anförda av råvaruproducenter och banker, när marknaden tog ställning till PMI-data från Kina, Europa och USA.

Både Euro Stoxx 50 och det bredare Bloomberg Europe 500 steg 0,9 procent.

"Ekonomiska indikatorer antyder fortfarande att allting är på sin plats för en återhämtning. Statistiken från Europa håller sig stadigt över nivån för en expansion, även om datan i dag inte var särskilt spektakulär", sade en investeringschef till Bloomberg.

Euroområdets industridata inkom något under förväntan på nivån 51,8, men alltså stadigt över 50-nivån som markerar expansion. Motsvarande siffra från Kina noterades på den högsta nivån i år, vilket lyfte flera råvaruproducenter i Europa.

En av dem var Rio Tinto, som också gavs stöd av en höjd rekommendation från Bank of America. Aktien stängde upp 3 procent.

En annan aktie i blickfånget var BNP Paribas, som noterades upp 3,6 procent trots att banken gått med på att betala nästan 9 miljarder dollar för sanktionsöverträdelser i USA. Boten, som väntats av marknaden under en längre tid, kunde varit större, enligt flera marknadsaktörer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?