ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Spelkungen köpte rekorddyr lya

Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson har köpt Stockholms dyraste lägenhet. Takvåningen kostade 200.000 kronor per kvadratmeter.

Spelutvecklaren bakom det svenska succébolaget Mojang har på kort tid blivit en av landets rikaste personer. Förra året tjänade han 1,4 miljarder kronor på spelet Minecraft varav han valde att plocka ut 400 Mkr i utdelning ur sitt ägarbolag. Därmed blev han också en av landets största privata skattebetalare.

Markus Persson, eller Notch som han också kallas, har inte gjort sig känd för att vara snål. På fjolårets firmafest flög Mojang-grundaren ner bolagets 48 anställda med privatjet till Franska rivieran. Där hade bolaget hyrt 16 sportbilar av märken som Lamborghini, Ferrari, Maserati och Bentley som de anställda fick köra till lyxhotellet Hotel de Paris i Monte Carlo.

Nu har Markus Persson också köpt landets dyraste lägenhet - en takvåning på Östermalm i Stockholm med utsikt över hela staden, rapporterar Di:s podcast Digitalpodden. I bostaden finns inbyggda högtalare och walk-in-closet i alla rum. Fastigheten har också vinkällare och jacuzzi på taket.

Enligt Di.s uppgifter kostade lägenheten 28 miljoner kronor vilket motsvarar 200.000 kronor per kvadratmeter. Det innebär nytt svenskt rekord i kvadratmeterpris.

Mäklaren har valt att inte offentliggöra köparens identitet men personer med insyn i affären bekräftar att det är Markus Persson som ska flytta in i rekordlyan.

I en intervju med tidningen Rolling Stone sa Markus Persson själv nyligen att han har köpt en takvåning som är “den dyraste lägenheten i stan”. I samma artikel sa han att han tänker lägga ner Mojang inom tio år om bolaget inte lyckats göra en tillräckligt bra uppföljare till Minecraft. De anställda ska i så fall förvarnas minst ett år i förväg.

Di har varit i kontakt med Markus Persson som varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna om lägenhetsaffären.

För fler nyheter om digitala entreprenörer, lyssna på Di:s podcast Digitalpodden

Tyck till