1515

Stockholmsbörsen: <br />Uppgång väntas<br />

Europabörserna väntas öppna lätt uppåt på fredagen i likhet med Stockholmsbörsen, som de senaste dagarna har backat till lägre nivåer än på en dryg månad.

Börsnykomlingen Scandi Standards noteringspris är fastställt till 40 kronor, det högsta i teckningsintervallet.

Med 20 minuter kvar till öppning var terminerna för de större Europaindexen i London, Paris och Frankfurt mellan 0,2 och 0,3 procent upp. Euro Stoxx 50-terminen var 0,31 procent upp, och IG:s förhandel indikerade en öppning för OMXS30 kring 1.375 med 15 minuter kvar till öppning, mot torsdagens stängningsnivå 1.372,4.

Nyheter

* Börsnykomlingen Scandi Standards noteringsspris har fastställts till 40 kronor, den högsta punkten i teckningsintervallet, vilket ger ett börsvärde på 2,4 miljarder kronor.

* Africa Oil byter till huvudlistan från First North den 1 juli, enligt ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

* Tradedoublers intäktschef Richard Julin lämnar på egen begäran utan att orsak anges efter att ha tillträtt så sent som i januari i år.

* Fabege hyr ut till SEB, som ska låta 4.500 anställda arbeta i Arenastaden i Solna, för 127 miljoner kronor per år.

* Skanska har fått en order värd 660 miljoner kronor för att bygga logistikcentrum i Finland och en order på 605 miljoner för att bygga veterinärmedicinskt centrum i Texas. Dessutom investerar byggbolaget cirka 295 miljoner kronor i Bukarest.

* NCC har fått en order från HSB värd 275 miljoner kronor för att bygga bostäder på Finnbodavarvsområdet i Nacka.

* Saab har fått en order på fängelseövervakning i Australien värd 166 miljoner kronor.

* Autoliv har förlikats i ett grupptalansmål i USA och bolagets resultat för andra kvartalet 2014 kommer att belastas med en kostnad på uppskattningsvis 4,5 miljoner dollar netto.

* Orexo har stämt en konkurrent för patentintrång i USA.

* Elos säljer dotterbolaget Elos Fixturlaser till franska Acoem för 142 miljoner kronor.

Rekommendationer:

* UBS sänker Investor till sälj från neutral.

* Jefferies höjer Sobis riktkurs till 100 från 86 kronor, och upprepar köp.

Makro:

* Frankrike: BNP (def) 1 kv kl 8.45

* Sverige: detaljhandelsstatistik från SCB i maj kl 9.30, väntat +4,0 procent

* EU: EU-kommissionens konjunkturbarometer för juni kl 11, väntat 103 (maj: 102,7)

* Spanien/Tyskland: KPI (prel) för juni kl 9 resp 14, väntat +1,0 i Tyskland från 0,9 procent i maj, efter oväntat låga utfall i Europa under våren.

* USA: Michigan-index kl 15.55


Innehåll från EdenredAnnons

Så motiverar du dina anställda – även om de jobbar hemifrån

I en tid av distansarbete är det viktigt att se till att man tar hand om sin hälsa. Genom att erbjuda Edenreds flexibla förmåner som lunch- och friskvårdsbidrag går det bra, oavsett var jobbet utförs. Och vill man peppa lite extra i största allmänhet finns också Delicard gåvokort, det perfekta sättet att uppmärksamma personer, prestationer eller högtider som till exempel jul.

Mycket är osäkert kring hur framtidens arbetsplats kommer se ut, men många spår att de flesta företag kommer erbjuda distansarbete även efter pandemin. Många förmåner är kopplade till en fysisk arbetsplats, men nu när landskapet ritas om är det viktigt att kunna erbjuda förmåner oavsett var de anställda befinner sig. Edenred erbjuder olika förmåner som är flexibla och uppskattade hos anställda över hela Sverige. Med Edenred Lunchförmån kan de anställda äta bra, och billigare, oavsett om de är på kontoret eller jobbar hemifrån. 

– Som arbetsgivare väljer man hur många månader den anställda har rätt till förmånen och även vilket belopp lunchkortet ska laddas med. Kortet gäller på de flesta restauranger i hela Sverige och går även att använda i många livsmedelsbutiker om man vill göra egen matlåda, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation. 

Enkel hantering av friskvårdsbidraget

Samma kort som används till lunchförmånen fungerar även för Edenreds hantering av friskvårdsbidraget.

– Vanligtvis brukar friskvårdsbidrag innebära mycket administration. Men med vår lösning får man sitt friskvårdsbidrag insatt på kortet, alltså samma kort som lunchförmånen, och kvittoredovisningen sker enkelt i en app. Du behöver inte ligga ute med pengar och du behöver inte hålla koll på fysiska kvitton, säger Alf Reimers. 

I appen MyEdenred Sweden kan den anställde snabbt se saldo, gjorda transaktioner och mycket mer för både lunchpengar och friskvårdsbidrag. Genom att kortet har två plånböcker hålls beloppen isär och förmånerna blir lika enkla att utnyttja som att administrera. 

Delicard gåvokort

Att motivera sina anställda är kanske ännu viktigare när distansarbetet breder ut sig. Med Delicard gåvokort blir det väldigt enkelt, oavsett om det är en jul- eller sommargåva eller någon annan typ av uppskattning. Gåvokorten finns i olika prisklasser och mottagaren väljer alltid själv sin gåva. 

– Vårt populäraste kort är Unlimited och där kan den som får kortet välja bland mer än 100 typer av gåvor i en mängd olika kategorier. Vi har bland annat delikatesser, designprylar, upplevelser och fritidsprodukter. Man kan även skänka pengarna till välgörenhet om man skulle vilja, säger Alf Reimers.

Det är självklart härligt att kunna ge bort något som man vet uppskattas. Det är också väldigt enkelt då du som köpare bara behöver välja kort och leveranssätt, därefter tar Edenred hand om resten. 

Om Edenred

Edenred jobbar med glädje, engagemang och lojalitet genom bra förmåner för anställda. Resultatet är effektivare företag, ofta också lägre sjuktal och mindre personalomsättning. Mer om Edenred Lunchförmån, Edenred Friskvårdsbidrag och Edenred Delicard finns på edenred.se.

Mer från Edenred

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Edenred och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?