1515

Räntor och valutor: <br />Kronan stärks mot dollarn<br />

Amerikanska och japanska marknadsräntor noterar svag dragning nedåt på fredagsmorgonen. Yenen stärks i spåren av makrostatistik för maj månad.

Klockan 6.40 är japanska tvåårig statsobligationsränta ned en punkt till 0,07 procent medan tioårsräntan är oförändrad på 0,57 procent. Samtidigt noteras yenen till 101,42 mot dollarn, från nivån 101,55 vid torsdagens stängning av svensk räntemarknad. Under natten har yenen som starkast noterats till 101,32 mot dollarn, den starkaste nivån sedan den 21 maj.

Nattens japanska makrodata för maj visade att arbetslösheten oväntat tickade ned från 3,6 i april till 3,5 procent i maj, väntat var en oförändrad nivå enligt Bloomberg News. Vidare var detaljhandelsutvecklingen från april till maj oväntat stark, +4,6 procent mot väntade +2,9 procent. I årstakt var nedgången endast 0,4 procent, mot väntade 2,0 procent. De japanska hushållens konsumtion minskade dock oväntat mycket i maj, 8,0 procent från maj 2013 (väntat -2,3 procent).

De japanska konsumentpriserna steg i den snabbaste takten på 32 år i maj, till följd av momshöjningen och högre elpriser. Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg som väntat 3,4 procent jämfört med maj 2013. Det nationella KPI steg med väntade 3,7 procent.

"Arbetslösheten är lite lägre och det ser ut att vara en lugn färd för ekonomin. Det är svårt att sälja yen i nuvarande miljö eftersom det inte finns någon anledning för BOJ att agera i närtid och yenen köps", sa Yuji Saito, valutachef på Credit Agricole i Tokyo, till Bloomberg News.

Den nya zeeländska dollarn har stigit upp nära rekordnivå med stöd av oväntat stark exportdata för maj. Landets centralbank har höjt räntan tre gånger under 2014.

"I och med kiwis momentum för tillfället är utsikterna ganska goda för att vi i närtid når rekordet. Ränteskillnaden och den låga volatiliteten är för närvarande båda till fördel för den nya zeeländska dollarn", sa Kymberly Martin, marknadsstrateg på Wellington Bank, till Bloomberg News.

Svensk krona har stärkts 3 öre gentemot dollarn till 6,73 men är i stort oförändrad kring 9,18 mot euron sedan torsdagens stängning av svensk räntemarknad.

Klockan 9.30 redovisar SCB detaljhandelsdata (tillsammans med HUI) samt handelsbalans för maj.

Enligt SME Direkts prognosenkät väntas detaljhandeln ha ökat 4,0 procent i maj, jämfört med i maj 2013, att jämföra med en ökningstakt på oväntat höga 6,7 procent i april. Handelsbalansen väntas samtidigt visa ett överskott på 4,1 miljarder, efter +4,6 miljarder i april.

Ekonomerna på Swedbank konstaterade i sitt veckobrev att försäljningen inom detaljhandeln har utvecklats starkt de senaste månaderna med stöd av uppåtgående sysselsättning. Sjunkande räntor har också givit stöd åt konsumtionen.

"Även om vi ser ytterligare en stark månad för detaljhandeln dämpas årstakten något jämfört med utfallet i april", skrev banken som prognostiserar 5,3 procents ökning.

Från euroområdet väntas preliminära KPI-data för juni från Tyskland och Spanien. Tyska delstater redovisar juni-KPI löpande under fredagen, Sachsen inleder klockan 9.00, och en preliminär beräkning av juni-KPI i hela Tyskland väntas klockan 14.00. Bloomberg News prognosenkät pekar mot en inflationstakt på 1,0 procent i juni, upp från 0,9 procent i maj.

Under fredagsförmiddagen (klockan 11) inkommer också EU-kommissionens konjunkturbarometer för juni. Den samlade barometerindikatorn väntas ha stigit till 103,0 (102,7 i maj).

På torsdagen samlades EU:s ledare för ett toppmöte som fortsätter på fredagen. De borgerliga och socialistiska ledarna slet under gårdagen i ordvalet om EU:s budgetregler ska göras mer eller mindre mjuka.

Euron har stärkts till 1,3628 mot dollarn, från 1,3588 vid torsdagens svenska räntemarknadsstängning.

Amerikanska räntor drar nedåt. Såväl tvåårig som tioårig statsobligationsränta tickar ned en punkt till 0,45 respektive 2,51 procent. Tioårsräntan är därmed nere på lägsta nivån sedan början av juni. Citigroups "Economic Surprise"-index, som mäter om amerikansk data kommer in över eller under förväntningarna, har fallit till den lägsta nivån sedan början av maj.

"Vi har varit stadigt positiva till utsikterna för amerikanska statspapper. En lägre prognos för Feds långsiktiga målränta är ett starkt budskap att tillväxten i USA:s ekonomi framöver inte kommer att bli så stark som de tidigare antagit", sa Yusuke Ito, ränteförvaltare på Mizuho Asset Management i Tokyo, till Bloomberg News.

Eftermiddagens USA-agenda bjuder endast på slutliga Michigan-index för juni, som väntas uppjusteras till 82,0 från preliminära 81,2, enligt Bloomberg News snittprognos.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?