1515

Asienbörser: Statistik sänker Tokyo<br />

Asienbörserna klev tillbaka ett steg på fredagen efter att på torsdagen på sina håll ha noterat de högsta nivåerna sedan juni 2008. Nikkei var ned en dryg procent efter den högsta japanska inflationen på 30 år.

Marknaden oroade sig att döma av kommentarer däremot mest för utsikterna för USA-räntorna, efter lägre USA-konsumtion i maj och oväntat hökaktiga kommentarer från delstatsfedchefen James Bullard - han antydde tidigare räntehöjningar än marknaden väntade sig i ett anförande sänt i Fox Business Network.

"Det råder viss förvirring på marknaden, med lite hit och dit mellan de som tror att Fed kommer att hålla en avslappnad ränta under en lång tid, och de som ifrågasätter den synen. Centralbankers ränteändringar är huvudsakligen ett ämne för 2015 som vi ser saken, men det råder klar förvirring och det är det marknaderna reagerar på", sa Chris Green, förvaltningschef vid First NZ Capital, från Nya Zeelands huvudstad Auckland, till Bloomberg News.

Stephen Halmarick, researchchef vid Colonial First State Global Asset Management i Sydney, var inne på samma linje: enligt honom var Bullard-kommentarerna som "en varning för att Feds räntehöjningar rycker närmare, en risk som jag tror att marknaderna inte har prisat in tillräckligt".

Största sänke i Nikkei-indexet var Fast Retailing, H&M:s konkurrent, som backade 2,9 procent efter inflationsstatistiken. Tidigare under månaden har bolaget, som driver kedjan Uniqlo, sagt att de ska höja priserna på sina varor med cirka 5 procent.

På bolagsnyhetsfronten stod Alibaba ut mer än enskilda kursrörelser, eftersom bolaget som är Kinas största e-handelsbolag valde New York Stock Exchange framför Nasdaq i noteringen som spås bli rekordstor.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50  -0,10%


Nikkei 225   -1,20%


Hongkong Hang Seng   0,00%
Kinas Shanghai Comp   -0,10%
Kinas Shenzhen Comp   0,60%


Taiwan Taiex   -0,10%
Sydkorea Kospi   -0,20%
Indien BSE Sensex 30   0,40%
Singapore Straits   -0,30%
Australia S&P/ASX200   -0,40%


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?