ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsen: Bankerna i fokus

Kurserna på Stockholmsbörsen stängde på den positiva sidan när portarna för tisdagshandeln stängde. Fitch satte den svenska banksektorn i fokus, och Nibe fortsatte sin uppgång.

SIX Generalindex hade vid stängning ökat 0,2 procent till 436 och OMXS30-index steg 0,3 procent till 1.400. Omsättningen var 11,8 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 15,8 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Burgundy, Chi-X och Turquoise.

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har gjort en översyn av svenska och finska banker, och resultatet hittills visar på höjda utsikter för Swedbank och SEB, samt fortsatt stabila utsikter för Handelsbanken.

SEB och Swedbank, som nu anses ha positiva utsikter, stängde upp 0,3 respektive ner 0,1 procent, och Handelsbanken-aktien avslutade handeln med en uppgång på 0,7 procent.

Nordea, som Fitch inte släppt något pressmeddelande för i skrivande stund, var oförändrad vid stängning.

Africa Oil kom i morse med ett flertal nyheter. Oljebolaget har hittat gas vid Sala-1 i block 9 i Kenya, och samtidigt meddelade Tullow Oil att de påträffat en oljekolonn på 39 meter netto vid Ngamia-2. Vidare har en gaskolonn på netto 11 meter påträffats. Africa Oil har en ägarandel i flera block där Tullow är verksam. Aktien var ned med 0,4 procent.

Pareto Securities har höjt rekommendationen för värmeteknikbolaget Nibe till köp från tidigare behåll efter gårdagens storförvärv. Aktien har gått på högvarv, redan i går var den upp 5 procent, och i dag stängde den upp 8,0 procent.

Dagens Industri tycker att köpet av Waterfurnace var dyrt, men om Nibe "kan få fart på den slumrande skönheten" blir det en bra affär för aktieägarna, spår tidningen.

En aktie som handlades intensivt var pappers- och hygienföretaget SCA som tillsammans med den australiensiska partnern PEP ska börsintroducera samriskbolaget Asaleo Care. Enligt uppgift till Reuters landar börsintroduktionen i mitten av det satta prisintervallet, 1,65 australiensiska dollar per aktie, vilket innebär att bolaget tar in motsvarande 617 miljoner amerikanska dollar genom introduktionen. Aktien backade 0,1 procent.

Loomis avslöjade innan börsöppning att dotterbolaget i USA fått en stororder från Bank of America. Loomis kallar det för det enskilt största kontanthanteringskontrakt som man tecknat i USA. Aktien var upp 1,7 procent.

Jefferies har dragit ned rekommendationen på Medivir till underperform från tidigare behåll. Aktien sjönk 3,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer