1515

USA-börser: Uppköpta bolag stiger<br />

På Wall Street handlas kurserna strax under nollan några timmar in på måndagen. En god husförsäljning i maj lyckades inte häva över handeln till den positiva sidan. På bolagsnivå har Oracle och GE, inblandade i olika uppköp, fått mycket uppmärksamhet.

Dow Jones Industrial Average är klockan 19.46 ned med 0,2 procent till 16.914. På den bredare marknaden är S&P 500 ned med 0,1 procent till 1.960 medan Nasdaq Composite sjunker med 0,1 procent till 4.363.

Räntan på den tioåriga obligationen är oförändrad vid 2,61 procent samtidigt som trettioårsräntan backar 2 punkter till 3,42 procent.

Försäljningen av befintliga hus steg oväntat med närmare 5 procent under maj, vilket var klart bättre än väntade +2,2 procent. Aktiemarknadsstrategen Phil Orlando vid Federated Investors tyckte siffrorna var mycket bra, och att marknaden kan ha upplevt lite "köpa ryktet, sälja nyheten".

"Rallyt förra veckan kan ha berott på denna goda ekonomiska data", uppgav Orlando enligt CNBC.

Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA överraskade också positivt genom att stiga till preliminära 57,5 i juni. Marknadens förväntan var 56,5.

I Irak har oroligheterna fortsatt under måndagen, och USA:s utrikesminister John Kerry befinner sig nu i landet. Kerrys besked är att Iraks premiärminister Nouri al-Maliki ska påbörja processen att forma nästa regering den 1 juli.

Oracle köper Micros Systems för omkring 5,3 miljarder dollar, och bekräftar därmed de rykten som cirkulerat ett tag. Analytiker har uppgett att ett förvärv av Micros skulle vara ett tecken på att databasjätten är intresserad av att ta en större del av marknaderna inom detaljhandel och besöksnäring. Oracle stiger med 0,7 procent, och Micros avancerar med 14,6 procent.

Frankrike meddelade i söndags att man ämnar köpa 20 procent av aktierna i Alstom från Bouygues för att låta General Electric förvärva Alstoms energiverksamhet. Både Alstom och Bouygues backade på Paris-börsen, och i New York faller GE med 1,2 procent.

Integrys Energy stiger med 12,4 procent efter att Wisconsin Energy lagt ett bud på 5,7 miljarder dollar för bolaget.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?