1515

Nordenbörser: <br />Opera lyfte i Oslo<br />

Till skillnad från Europas större handelsplatser noterades de nordiska börserna högre vid måndagens stängning, med undantag för Köpenhamnsbörsens C20 Cap-index som stängde oförändrat.

Vid stängning klockan 17.25 var det nordiska storbolagsindexet OMXN40 upp 0,7 procent till nivån 1.356.

I Finland steg storbolagsindexet H25 med 0,4 procent. Bäst av aktierna i indexlistan var handelskoncernen Kesko med en uppgång på 3,3 procent. Kursen stöddes av att analytikerna vid Nordea rekommenderat investerare att köpa aktien, från en tidigare neutral-rekommendation.

Verkstadsbolaget Cargotec hade samtidigt det motigare. Aktien tappade 1,5 procent fram till stängning, trots att bolaget meddelat om att verksamhetsområdet Macgregor fått en order på lasthanteringsutrustning till 10 bulkfartyg i Sydkorea. Ordervärdet uppgavs emellertid inte.

I Danmark var storbolagsindexet C20 Cap oförändrat. Indextunga Novo Nordisk, som tappade 0,6 procent under måndagens handel, höll tillbaka utvecklingen.

Bästa aktie var samtidigt FLSmidth som klättrade 2,8 procent. Kursen i cement- och mineralindustribolaget lyftes tillsammans med gruvsektorn i Europa generellt av starkt utfall i industristatistik från den råvarukonsumerande kinesiska ekonomin på måndagen.

Servicebolaget ISS hade samtidigt sin första handelsdag inom C20 Cap-indexet på måndagen, och fick en lyckad debut med en kursuppgång på 0,7 procent.

Oslobörsens OBX-index steg 1,2 procent, med it-bolaget Opera Software i topp. Aktien steg 3,0 procent med beskedet om att Morgan Stanley upptagit bevakning med rekommendationen övervikt i ryggen.


Innehåll från FrontnodeAnnons

Med användarupplevelsen i fokus – Frontnode utvecklar den digitala arbetsplatsen

Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.
Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.

Digitaliseringen av samhället ökar i en rasande fart och det senaste året har den accelererat ytterligare när pandemin tvingat många arbetsplatser att bli i princip helt digitala. Men har man rätt IT-lösningar kan den digitala arbetsplatsen vara en stor tillgång. Frontnodes tjänst Digital arbetsplats är en sådan lösning. 

– Vi gör det möjligt för människor att jobba mer produktivt och förenklat oavsett var i världen de befinner sig, säger Mikael Karlsson, Tjänsteansvarig Digital arbetsplats på Frontnode.

Frontnode är en modern tjänsteleverantör av IT-system baserade på Microsofts ekosystem. Sedan första april i år är de en del av InfraCom Group AB. 

Verktyget Digital Arbetsplats är ett komplett automatiserat system där allt ingår: från installation och hantering av olika enheter till säkerhet och uppdatering av den senaste teknologin. Framför allt erbjuder Frontnode en personlig och effektiv support till alla sina kunder.

– Det får aldrig stå still! Max en timme får gå till felsökning – efter det skickar vi ut en ny dator. Det enda kunden behöver göra är att logga in på den nya enheten och då är allt klart; krypterat, säkert och enkelt, säger Malin Lennartsson, Supportansvarig på Frontnode.

Lyckat samarbete med Skogssällskapet

En av Frontnodes många kunder är Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar för hållbar utveckling av skog och mark. De är totalt 115 medarbetare som arbetar utspritt över hela landet, vilket innebär att de inte är så många på samma ställe. Det medför vissa logistiska problem då resurser inte finns till en lokal IT-support på varje kontor.

– Vår främsta utmaning är att se till att alla medarbetare, oavsett var de befinner sig, har en IT-infrastruktur som fungerar till en rimlig kostnad. Vi måste ha en automatiserad miljö där användarna kan sköta installering av system själva. Det får vi med Frontnode, säger Stefan Hillerström, IT-ansvarig för Skogssällskapet.

Med hjälp av Digital Arbetsplats har Frontnode hand om Skogssällskapets hela IT-arbetsplats. Medarbetarna beställer hårdvaran, vilken är helt klar för bruk vid leverans, och sedan finns Frontnodes support alltid tillgänglig om något skulle gå fel.

– Frontnodes support är otroligt duktiga och har en personlig, familjär känsla vilket passar Skogssällskapets verksamhet. De ligger verkligen i framkant i det här gebitet – när vi pratas vid har de koll på det mesta och vi kan utbyta tankar och idéer som förbättrar såväl vår som deras verksamhet, säger Stefan.

En bekymmersfri vardag

Medarbetarna på Frontnode drivs av ett genuint teknikintresse, men det finns något som är ännu viktigare: användarupplevelsen. 

– Vi vill skapa en bekymmersfri vardag för kunden, där de kan lägga sin tid på sin verksamhet istället för på tråkiga IT-problem. Kan man öka produktiviteten ett par procent mer om dagen är det värt mycket, både för en själv och för ens business, säger Mikael.

Stefan är inne på samma spår.

– Frontnode ser till att vi kan uppnå våra mål, avslutar han.

Läs mer om tjänsten Digital Arbetsplats här 

Här kan du läsa mer om Skogssällskapet

Om Frontnode

Frontnode AB är en del av InfraCom Group AB, är Microsoft Gold Partner och finns på flera orter i Sverige.

Läs mer på www.frontnode.se

Mer från Frontnode

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Frontnode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?