1515

Råvaror: Basmetaller generellt upp<br />

Brentoljan handlades högre på tisdagen efter fortsatt oro kring konflikten i Irak. Basmetallerna steg generellt, med bland annat nickel upp efter en lång tids prisnedgång. Guldet handlades något ned.

Klockan 18.45 var WTI-oljan i första termin ned 0:08 dollar till 106:82 dollar per fat, medan priset på Brentolja hade stigit 0:49 dollar till 113:43 dollar per fat.

USA:s president Barack Obama sade till kongressen på måndagen att han ämnar utplacera upp till 275 amerikanska trupper i Irak för att skydda den amerikanska ambassaden. Han öppnade också dörren för luftanfall och ökat stöd till de irakiska styrkorna för att trycka tillbaka islamistmilisen Isis.

"Det krävs en enorm styrka för kunna sälja den här marknaden just nu. En rubrik, och den här marknaden kan hoppa 3 dollar. Brent är mycket mer känslig för geopolitiska händelser än WTI", sade Stephen Schork, chef på Schork Group, till Bloomberg News.

På statistikfronten steg KPI i USA med 0,4 procent i maj på sekventiell basis, och 2,1 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Analytikerna hade räknat med uppgångar på 0,2 respektive 2,0 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Vidare riktas fokus mot onsdagens veckovisa lagerrapport från USA:s energidepartement DOE, där lagren av råolja förväntas ha sjunkit med 0,8 miljoner fat under förra veckan. En försmak kommer redan nu på tisdagskvällen i form av privat lagerstatistik från API.

Basmetallerna handlades överlag upp på tisdagen, med aluminium som undantag på -1 dollar. Kopparpriset var 22 dollar högre till 6.713 dollar per ton, medan nickel steg 527 dollar efter tre veckor av nedgångar, bland annat efter köprekommendation från Macquarie.

"De fundamentala drivkrafterna bakom vår köprekommendation är oförändrade. Inget har förändrats gällande det underskott som är resultatet av Indonesiens exportförbud av nickelmalm", sade Colin Hamilton, analytiker på Macquarie, till Bloomberg News.

Guld och silver backade på ädelmetallmarknaden. Guld noterades drygt 1 dollar lägre till 1.271 dollar inför Fed:s tvådagarsmöte som avslutas med policybesked på onsdagskvällen.

Noteringar klockan 18.45

Råolja (pris/fat):

WTI, första termin -0:08 USD 106:82
Brent, första termin +0:49 USD 113:43:00
Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)

Koppar +22 USD 6.713
Zink +22 USD 2.125
Aluminium -1 USD 1.852
Nickel +527 USD 19.177
Bly +14 USD 2.120
Tenn +75 USD 22.525
Ädelmetaller (pris/uns, spot)

Guld -1:33 USD 1.270:55
Silver +0:04 USD 19:70
Dollarindex (högre = starkare USD) +0.15 80.62
Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?