ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så sköter Victoria Silvstedt sin förmögenhet

  • Foto: Hanna Wemmenhag
Modell, programledare, utvikningstjej. Sådan har bilden varit.
Men Victoria Silvstedt är också framgångsrik investerare och rullar en portfölj värd ”några miljoner” - dollar.

Victoria Silvstedts karriär började när hon inte bara blev herrtidningen Playboys Playmate of the Month utan även Playmate of the Year i mitten av 1990-talet.

Det ena gav det andra, uppdragen började strömma in. Hon jobbade som modell, programledare, skådespelare och har en egen kollektion underkläder och baddräkter: VVS, Very Victoria Silvstedt.

Och hon har tjänat miljoner. Dollar.

Pengar som ska tas hand om på ett klokt sätt.

”Det började när jag tjänat mina första miljoner 2005-2006. Min bank plockade ihop en portfölj åt mig. Det var en blandning av aktier, företagsobligationer, fonder och valutapositioner. Så kom 2008 och kraschen men jag klarade mig. Jag hade fått bra tips om vad som skulle hända och sålde allt i god tid”, berättar Victoria Silvstedt.

Efter kraschen 2008 tog det ett bra tag innan Victoria Silvstedt vågade investera igen.

”Över ett år, det var panik i marknaden."

2010 började hon sakta göra egna affärer.

”Jag var intresserad av marknaden och började följa med och lära mig. I dag bestämmer jag själv”, berättar hon.

Hon håller sig uppdaterad genom att följa Bloomberg och CNBC samt Forex.

 ”Jag kollar varje dag."

Hennes investeringar utgörs av drygt 13 miljoner kronor och de investerade posterna är på mellan 650.000 och 1,3 miljoner kronor.

”Banken skickar olika förslag som jag tar ställning till”, säger hon.

Hur mycket tjänar du per år på dina investeringar?
”Det vet jag inte, jag är skriven i Monaco och behöver inte deklarera. Jag hamnade i Monaco efter att de amerikanska skattemyndigheterna hade börjat jaga mig. De ville veta allt om mina inkomster och jagade mina tillgångar. Jag blev galen, betalade mina avgifter, lämnade tillbaka mitt greencard och stack.”

Victoria Silvstedts investeringar handlar mest om valutaspekulationer.

”Börsen kan krascha men knappast en valuta mot en annan. Det kan visserligen ibland ta tid att få en vinst, en gång fick jag vänta i ett helt år innan min position dollar-yen gick på plus. Bland aktierna har Apple varit en favoritaktie, där har jag gått ut och in”, berättar hon.

Några svenska aktiefavoriter har hon inte.

”Men jag ångrar att jag inte gick in i Swedbank.”

Har du några valutatips?
”Euron ska ned. Den har stigit för att Rysslands Putin sålt dollar och köpt euro i spelet mot USA. Jag tror att den svenska kronan kommer att sjunka mot dollarn och att dollarn kommer att stärkas mot euron. USA är på rätt väg, de senaste siffrorna över sysselsättningen var mycket bättre än väntat.”

Victoria Silvstedt beskriver sig som en ”addicted daytrader”, men säger att hon samtidigt är försiktig.

”Jag har några fastigheter, jag har kontanter och så de pengar jag investerar. För mig handlar det om att bygga för pensioneringen och för eventuella barn”, säger hon.

Fastigheterna är en lägenhet i Miami, ett hus i Vaxholm där föräldrarna bor och en lägenhet i Bromma. Att köpa ytterligare någonting i Stockholmstrakten har föresvävat henne.

”I så fall någonstans runtom Stockholm. Innerstan är för dyr och alla väntar på att bubblan ska spricka. Kanske den gör det, kanske den håller”, funderar Victoria Silvstedt.

Försöker du sudda ut bimbo-bilden av dig, har din PR-firma sagt att det är dags? 
”Nej, det är så här jag är. Jag levde länge på min sexiga image men man mognar ju och utvecklas med åren. I dag ser jag mig som en fulltime trader och är aktiv på marknaden varje dag. Jag har ingen PR-firma utan håller på att bli torr bakom öronen.”

Tyck till