ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skräckscenario för Läkemedelssverige

  • Foto: Elise Amendola

Läkemedelsjätten Pfizer gjorde på onsdagen ett utspel om fördelarna med att bolaget köper det svensk-brittiska läkemedelsbolaget Astra Zeneca. I den forskningskarta som Pfizer presenterade saknas Sverige. Det skriver tidningen Svensk Farmaci.

Utspelet kom som ett svar på Astra Zenecas presentation på tisdagen om förväntade vinster om bolaget får fortsätta i egen regi.

I den infografik som Pfizer presenterade ingår kartor med forskningsanläggningar.

Där finns bara två kartor över USA och Storbritannien som har fått rubriken ”9 forskningsanläggningar i USA…och i UK”, skriver tidningen Svensk Farmaci i sin webbupplaga. Någon svensk forskningsanläggning finns inte på kartorna.

”Det här informationspaketet är specifikt för Storbritannien och var inte fokuserat på Sverige", säger Pfizers presstalesman Andrew Widger till Svensk Farmaci.

Att det inte finns någon svensk presskontakt involverad i fördelarna med att bolagen slås ihop säger Andrew Widger är en del av övertagningsprocessen av Astra Zeneca, skriver Svensk Farmaci.

Pfizers svenska presschef Christina Astrén Eriksson har inga svar på varför Sverige saknas i Pfizers infografik.  

”Jag kan inte kommentera och jag kan inte svara på frågan varför man har valt att göra så här”, säger hon till Svensk Farmaci.

Tyck till