Värstingbåten har anlänt

Längre än Eiffeltornet är högt. Så stort är kryssningsfartyget Royal Princess som lade till i Göteborgs hamn under onsdagen. Det är det största av de 73 kryssningsfartyg som anländer till Göteborg i år.
Under onsdagen anlände Royal Princess till Göteborgs hamn. Kryssaren är ett av världens tio största kryssningsfartyg.
Under onsdagen anlände Royal Princess till Göteborgs hamn. Kryssaren är ett av världens tio största kryssningsfartyg.Foto:Pressbild: Göran Assner
Fartyget är hela 330 meter långt och har en passagerarkapacitet på 3560 personer.
Fartyget är hela 330 meter långt och har en passagerarkapacitet på 3560 personer.Foto:Samtliga bilder Cicci Jonsson / Bilduppdraget
Jätteskeppet som är 66 meter högt styrs av en liten spak, inte är mer än fem centimeter hög.
Personaltätheten massiv. Det går en besättningsmedlem på varannan passagerare ungefär.
Vid middagen ges passagerarna möjlighet att hälsa på kaptenen.
Skeppet invigdes av hertiginnan Kate Middleton i maj förra året.
I år kommer 73 olika kryssningsfartyg att anlända till Göteborg.
För Princess Cruises blir det totalt åtta anlöp i Göteborg.
Det finns en tv-studio ombord, och även en musikalteater. Spa och pooler finns givetvis också och även en liten joggingslinga.
På däck finns det storbildsskärm där det visas film så väl som operavisningar.
På däck finns det storbildsskärm där det visas film så väl som operavisningar.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HP DevelopmentAnnons

Bli ett konkurrenskraftigt företag – med kraftfull dator

Stefan Jeleby, Produktchef Workstation hos HP.
Stefan Jeleby, Produktchef Workstation hos HP.

Överallt samlas data, i dag ännu mer än någonsin förr. Därför behövs medel för att klara av att hantera dessa enorma datamängder, och som ett datadrivet företag ligga i fas och bli konkurrenskraftig i en allt tuffare bransch. Det här förutsåg HP och erbjuder därför sina Workstation produkter från Z by HP – deras mest kraftfulla datorer. 

Big Data Analytics eller Data Science, oavsett term går det ut på att analysera och sortera stora mängder data. Data som hjälper din verksamhet skapa beslutsunderlag och göra er affärsprocess så effektiv och snabbt som möjligt. Något som i längden leder till en ökad konkurrenskraft. 

– Vi ser tydligt att företag skriker efter kompetens kring Data Science. Det är ett av de viktigaste verktygen för att skapa unika konkurrensfördelar, och i dag finns tekniken och hårdvaran för att få dem, säger Stefan Jeleby, Produktchef, Workstation hos HP. 

Kom igång enkelt – med rätt hårdvara och programvaror

Oavsett om du i ditt företag redan arbetat aktivt med Data Science eller än inte kommit igång med det – är HP:s Workstations produkter rätt val för att bli ännu effektivare. Det tack vare den enorma mängd data de kan hantera samt att man redan från start har tillgång till programvaror som underlättar och möjliggör analys. 

– Programvarorna tillsammans med en kraftfull hårdvara gör att det blir möjligt att hantera stora mängder data under en väldigt kort tid. Vi har på datorerna en programvarustack som lästs in i förväg vilket gör att du sparar flera dagar på att installera, konfigurera och utföra underhåll av Data Science-miljön och kan istället komma igång direkt, säger Stefan Jeleby. 

Behöver du hjälp att komma igång? Det finns att få 

Trots att du får allt levererat och klart kan det vara så att man faktiskt behöver hjälp att förstå hur man ska jobba med data för att utnyttja dess fulla potential. Även inom det här området vill HP vara till hjälp och ingår därför i ett partnerskap med företaget Foxrane som är specialiserade inom just Data Science projekt. 

– Även om vi har hårdvaran och programvarorna som medarbetarna behöver kan de fortfarande behöva vägledning, alla företag har ju faktiskt inte data scientists internt. Tack vare vårt partnerskap med Foxrane kan vi erbjuda våra kunder den kunskapen de behöver för att komma igång, avslutar Stefan Jeleby.

Om HP Workstation:

Workstations produkter från Z by HP är företagets mest kraftfulla datorer och passar de företag och medarbetare som kräver extra kraft för att få sitt jobb gjort. Nu har de eliminerat alla gissningar när det gäller att skapa en optimal Data Science-miljö genom att testa och i förväg läsa in populära Data Science-verktyg på utvalda bärbara och stationära datorer som konfigurerats för att uppfylla kraven i just ditt arbete.

Läs mer om lösningen här eller ta kontakt med Carl-Johan Mattson för rådgivning och mer information. 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?