1515

Peter Norman kräver <br />klimatneutrala AP-fonder<br />

Finansmarknadsminister Peter Norman vill se helt koldoixidneutrala AP-fonder på sikt. Det sa han på onsdagen på Dagens industris konferens om hållbarhet.
Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius.
Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius.Foto:Jack Mikrut

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Fastighetsbolag kan flytta sin energiövervakning till molnet

Power Monitoring Expert
Power Monitoring Expert

Digitalisering av elektriska anläggningar och HVAC-system har varit det första viktiga steget i att göra byggnader mer hållbara, motståndskraftiga, hypereffektiva och där människan kan vara i fokus. 

Framväxten av molnbaserade lösningar inom dessa områden är därför en möjlighet att undvika kostnader för att underhålla hårdvara och programvara på plats, samtidigt som de öppnar för tjänster som kan komplettera personal på plats genom att erbjuda rådgivning och övervaknings-, analys- och underhållsstöd dygnet runt. Dessa molnbaserade plattformar och tjänster är särskilt relevanta för verksamheter som äger eller hanterar stora portföljer av små och medelstora anläggningar.

En av Sveriges största bostadsrättsföreningar, valde nyligen en hostingtjänst för energiövervakning från Schneider Electric - läs mer här. 

– Idag finns förutsättningar för en mer effektiv uppföljning där ny teknologi möjliggör mer granulär och aktuell information och möter ökade krav på dataöverföring och analys. Dock har inte alla verksamheter möjlighet att analysera data i detalj och agera så snabbt som det skulle behövas. Därav uppstår behovet av tjänster, säger Kenneth Elfving produktchef på Schneider Electric och fortsätter:

– Det finns ett intresse för tjänster och mjukvaror som möjliggör en mer innovativ och effektiv energihantering som ger lägre energianvändning, klimatpåverkan och energikostnad. Nyligen lanserade vi ett tjänsteerbjudande av vårt energiövervakningssystem EcoStruxure™ Power Monitoring Expert, IT-driften av systemet, som samlar in och analyserar energianvändningen i byggnaden, sköts av oss.

Schneider Electric erbjuder sedan tidigare en analystjänst, EcoStruxure ™ Power Advisor, som med AI utför diagnostik av energihanteringssystemet och gör en enklare elkvalitetsanalys. Detta bearbetas automtiskt då mängden data är för stor att analysera manuellt. Utifrån vilka möjligheter den här typen av tjänster skapar för enklare, mer proaktivt och effektivt arbete med energianvändning i byggnader är förhoppningen, enligt Kenneth Elfving, att fler får upp ögonen för dessa tjänster. 

Om du arbetar i en verksamhet som äger små och medelstora anläggningar och är intresserad av att veta mer om någon av tjänsterna från Schneider Electric som nämnts i texten kan du boka en kostnadsfri online-demo här

Om Schneider Electric: 

Schneiders syfte är att ge alla möjlighet att göra det mesta av deras energi och resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Företaget ser till att Life Is On. Schneider vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet. De driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier.

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?