ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Saab redo att köpa Kockums

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Försvarskoncernen Saab är redo att köpa Kockums varv i Karlskrona för att bygga ubåtar. Det sade Saabs VD Håkan Buskhe till TV4 Ekonominyheterna i samband med bolagets stämma på tisdagen i Stockholm, rapporterar TV4.

Efter att Försvarets materielverk blivit oense med tyska Thyssenkrupp snabbutreder Saab just nu om de i stället kan bygga nästa generations svenska ubåtar. Cirka 200 ingenjörer har köpts över från Thyssen Krupp och Saab medger nu att man tittar på varvsanläggningar:

"Det är ju klart att det behövs ju ett varv, och kunskapen finns i Karlskrona. Tar vi hela steget ut så måste det finnas en varvskapacitet. Kunskapen finns i Sverige, utvecklingen finns i Sverige. Då är det rimligt också att en stor del av produktionen sker i Sverige", sade han.

På frågan om vilket tidsperspektiv det handlar om svarar Håkan Buskhe:

"Jag tror att det nog är månadsskala snarare än årsskala på detta."

Tyck till