ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bottenbetyg till Nordea och Ryanair

  • Foto: LEIF R JANSSON / TT

Nordea och Ryanair får bottenbetyg i en undersökning om de mest omtyckta företagen i Sverige.

”Man måste förstå att det inte håller med låga resultat oavsett vilken strategi man har”, säger Tony Apéria, forskare i reputation management på Stockholms universitet.

För elfte året i följd har Nordic Brand Academy, med Tony Apéria som ansvarig, gjort undersökningen Anseendebarometern där 5 134 respondenter har tyckt till om företag i Sverige. Länsförsäkringar och Handelsbanken ligger bäst till när det gäller finansiella företag och Ikea och Apoteket är favoriter bland konsumentföretagen.

”Numera ska företag inte bara ha bra produkter utan även ett samhällsansvar och etik som kunderna och allmänheten tycker om”, säger Tony Apéria.

Apoteket är det företag i undersökningen som anses ta störst socialt ansvar. Något som ger det en stark position på marknaden. Starka etiska värderingar, socialt ansvarstagande, kompetent och full av goda råd är egenskaper som svenskarna förknippar med Apoteket.

Läs hela listan i onsdagens Dagens industri.

Detta är en kortare version av en text från dagens utgåva av Dagens industri. Hela artikeln finns tillgänglig i papperstidningen.

Tyck till