ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Björn Wahlroos skriven i Sverige

  • Foto: Jonas Ekströmer/TT
Nordeas ordförande Björn Wahlroos har skrivit sig i Sverige. Det bekräftar Skatteverket för Dagens industri.

För två veckor sedan skrev Dagens industri att den 61-årige miljardären Björn Wahlroos hade långt gångna planer att skriva sig i Sverige.

Skatteverket bekräftar nu att Björn Wahlroos är folkbokförd i Sverige sedan den första december 2013. Redan 2011 köpte Björn Wahlroos en lägenhet på drygt 300 kvadratmeter på Strandvägen i Stockholm.

Utöver Stockholm räknar han också en våning i Helsingfors, gården Åminne nära staden Salo och ett hus i Frankrike till sina baser. Men för att få vara folkbokförd i Sverige måste Björn Wahlroos tillbringa huvuddelen av sin tid här. Hans folkbokföring innebär bland annat att han får rösta i höstens lokalval och att han har rätt till den svenska sjukförsäkringen.

Men det innebär inte per automatik att han kommer att skatta i Sverige.

”Även om han är folkbokförd i Sverige skulle finska myndigheterna kunna hävda att han ska skatta i Finland. Det finska skatteverket skulle till exempel kunna säga att han har starkare band till Finland än till Sverige”, säger Hans Peter Larsson, skatteexpert och partner på revisionsbolaget PWC.

Detta är en kortare version av en text från dagens utgåva av Dagens industri. Hela artikeln finns tillgänglig i papperstidningen.

Tyck till