Annons

Asienbörser: <br />Kräftgången fortsätter för Nikkei<br />

Tokyobörsen fortsatte sin kräftgång under tisdagen, efter måndagens stängning på nästan två minusprocent. Läkemedelsbolag och teknikaktier - det sistnämnda precis som på måndagen - agerade sänken.

Foto:Shizuo Kambayashi/ TT

Kinabörserna steg däremot efter helguppehållet med banker och energibolag i topp, och det breda Asia Apex 50-indexet steg markant, med just teknologiaktier i topp. Måndagens sänke Tencent Holdings, Asiens största internetföretag, rekylerade upp 2 procent på Hongkongbörsen, vilket var den första uppgången på fem dagar.

"Aktievärderingarna har kulminerat och marknaden kommer att vara nervös framöver. Den kinesiska ekonomin och landets finanssystem försämras allt snabbare, och Japans och USA:s tillväxt är i underkant", sade John Vail, Tokyobaserad global strateg vid Nikko Asset Management, till Bloomberg News.

På statistikfronten visade Japans bytesbalans ett underskott på säsongsjusterade 41,4 miljarder yen i februari, klart lägre än analytikernas estimat på minus 24,7 miljarder yen. Icke säsongsjusterat visade bytesbalansen dock ett överskott på 612,7 miljarder yen, vilket bara var marginellt sämre än väntat.

Japanska Takeda Pharmaceutical backade 8 procent. En amerikansk jury har utfärdat skadestånd på 6 miljarder dollar. Enligt domen har Takeda dolt cancerriskerna i sin diabetesmedicin Actos. Bland övriga aktier på minus fanns exempelvis teleoperatören Softbank, minus 3,3 procent i Tokyo, och Yahoo Japan, minus 2,5 procent.

Kinesiska Great Wall Motor Company steg över 6 procent i Hongkong. Gome, en av Kinas största vitvaruåterförsäljare, steg drygt 3 procent efter att ha aviserat ett återköpsprogram.

China Railsmedia steg 12 procent. Mediebolaget ska köpa Imarker Culture & Media, som har samarbetat med CNCA (China National Cultural & Art Corp) för att importera och distribuera Hollywoodfilmer i Kina.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

kl 6:30 kl 7:30 Sedan 31/12
MSCI Asia Apex 50 +0,8% +0,9% -0,5%
Nikkei 225 -1,1% -1,0% -10,0%
Hongkong Hang Seng +0,9% +0,9% -3,2%
Kinas Shanghai Comp +1,3% +1,6% -1,1%
Kinas Shenzhen Comp +0,6% +0,7% +1,7%
Taiwan Taiex +0,1% +0,1% +3,2%
Sydkorea Kospi +0,1% +0,2% -0,9%
Indien BSE Sensex 30 STÄNGT STÄNGT +5,5%
Singapore Straits +0,3% +0,2% +1,1%
Australia S&P/ASX200 -0,1% +0,1% +1,2%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?