Annons

Asienbörser: <br />Väntläge inför helgen<br />

Kinesiska och australiensiska aktier steg på fredagen i väntan på USA-jobbrapporten, till skillnad från resten av Asienbörserna, med teknik- och råvarubolag i spetsen i Kina. Volymerna där var ovanligt låga i väntan på Qingmingfestivalen, som innebär ledigt på måndag.

Foto:Eugene Hoshiko/ TT

"Uppgångarna kommer att vara kortlivade, eftersom det inte finns tillräckligt med tilltro på marknaden: Kinas ekonomiska inbromsning har bekräftats, och om inte mer stimulanser kommer lär marknadssentimentet försvagas", sade dock Zhou Lin, analytiker vid Huatai Securities i Nanjing, till Bloomberg News.

Nikkeis lätta nedgång, 0,1 procent, skedde medan yenen varken steg eller sjönk gentemot dollarn. Under veckan har indexet stigit 2,7 procent.

På bolagsnivå steg Sanan Optoelectronics i Kina 4 procent. China Minmetals Rare Earth Co steg 10 procent.

I Australien steg byggmaterialbolagen Boral och CSR med 0,8 respektive 0,4 procent efter att ha aviserat planer på ett samriskbolag kring tegel på den australiska östkusten.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

kl 6:30 kl 7:30 Sedan 31/12
MSCI Asia Apex 50 -0,1% -0,1% -1,1%
Nikkei 225 -0,1% -0,1% -7,6%
Hongkong Hang Seng -0,3% -0,2% -3,4%
Kinas Shanghai Comp +0,4% +0,2% -3,2%
Kinas Shenzhen Comp +0,5% +0,5% +0,3%
Taiwan Taiex STÄNGT STÄNGT +3,2%
Sydkorea Kospi -0,3% -0,3% -1,2%
Indien BSE Sensex 30 -0,4% -0,6% +5,7%
Singapore Straits -0,2% -0,2% +1,5%
Australia S&P/ASX200 +0,1% +0,2% +1,3%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?