ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Cuf backar från uthängningstips

  • Cuf-ordföranden Hanna Wagenius Foto: Fredrik Persson / TT
Fotografera "zombieliknande vänsterpropagandatåg" och lägg ut på Twitter. Uppmaningen kom från Centerns ungdomsförbund (Cuf), men efter hård kritik backar förbundet från förslaget, enligt aftonbladet.se.

På 1 maj demonstrerar arbetarrörelsen över hela landet. Det ville Cuf uppmärksamma på ett mindre smickrande sätt.

Förbundet föreslog att man ska fotografera tågen och lägga upp på Twitter under hashtagen #thewalkingred.

"Två dagar kvar till vänsterjulafton! Får ni syn på ett lite zombieaktigt vänsterpropagandatåg – ta en bild och tagga med #thewalkingred!", skrev Cuf i en tweet, rapporterar aftonbladet.se.

Många twittrare reagerade negativt på uppmaningen, och från Socialdemokraterna och LO blandades hånfulla kommentarer med sura miner.

"Det är klart att det är provokativt och obehagligt att man vill hänga ut människor som ägnar sin lediga dag åt att demonstrera mot vad de upplever som orättvisor", säger Tobias Lundin Gerdås, LO:s val- och kampanjledare, till aftonbladet.se.

S-ledaren Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises säger att det skulle vara "riktigt roligt" att se några centerpartister eftersom de är så "oerhört sällsynta nuförtiden".

Nu väljer också CUF-ordföranden Hanna Wagenius att backa. Hon säger till aftonbladet.se att det är tråkigt att kampanjen missförståtts och att den inte handlat om att hänga ut folk.

Tyck till