Annons

USA-börser: Stark start i korten<br />

USA-börserna väntas stiga något under tisdagens inledande handel på Wall Street. Starka kvartalsrapporter bidrog till att höja riskaptiten.

Cirka klockan 14.30 var terminerna för både Dow Jones Industrial Average och det bredare S&P 500-indexet 0,3 procent högre. Terminen för teknikdominerade Nasdaq Composite steg samtidigt 0,4 procent.

Under eftermiddagen har bolagsrapporter duggat tätt. Flera har överträffat marknadens förväntningar, däribland teleoperatören Sprint, läkemedelsbolaget Merck och diselmotortillverkaren Cummins.

"Vinsterna har slagit förväntningarna och utsikterna kommer att vara fortsatt starka kommande kvartal till följd av ekonomisk återhämtning. Det kommer att fortsätta ge stöd åt marknaden", sade Patrick Spencer, aktiechef på Robert W. Baird & Co, till Bloomberg News.

Efter USA-börsernas stängning lägger bland annat Twitter och US Steel fram sina delårsrapporter.

På eftermiddagens makroagenda märks S&P/Case Shillers husprisindex för februari, klockan 15.00, som väntas visa att priserna i USA:s 20 största städer steg 0,7 procent jämfört med i januari. Vidare publicerar Conference Board Hushållens konfidensindikator för april, klockan 16.00, som väntas ha stigit till 83,2 från 82,3 i mars.

Klockan 16.00 inleder vidare senatens bankutskott en session för att godkänna tre ledamöter i Fed-styrelsen, Board of Governors; Stanley Fischer, Jerome Powell och Lael Brainard.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?