Annons

USA-börser: Ford väntas sänka<br />

USA-börserna väntas sjunka i fredagens inledande handel i linje med de ledande börserna i Europa.

Strax före klockan 15 var terminen för Dow Jones Industrial Average 0,3 procent lägre och det bredare S&P 500-indexet ned lika mycket. Terminen för teknikdominerade Nasdaq Composite backade 0,7 procent.

"Situationen i Ukraina verkar bli alltmer spänd vilket gör investerarna nervösa", sade Jacques Porta, förvaltare vid Ofti Gestion Privee i Paris, till Bloomberg News.

Ford backade ett par procent i förhandeln efter att ha redovisat en delårsrapport som inte levde upp till analytikernas förväntningar: vinsten blev 0:25 dollar per aktie mot förväntade 0:31 dollar. Även Amazon sjönk innan öppning, med cirka 5 procent, efter att ha förutspått en förlust för innevarande kvartal.

Microsoft ser däremot ut att bli en av fredagens vinnare sedan bolaget efter stängning på torsdagen lagt fram ett kvartalsresultat som slog förväntningarna. General Electric, som enligt medieuppgifter vill köpa franska Alstom för drygt 13 miljarder dollar, var i stort sett oförändrad i förhandeln.

Av 229 bolag på S&P 500 som hittills redovisat har 75 procent slagit analytikernas förväntningar vad gäller resultatet och 52 procent har överträffat förväntningarna vad gäller omsättning, enligt Bloomberg News.

Klockan 15.45 kommer statistik över preliminär amerikansk tjänste-PMI för april samt definitivt Michigan-index för samma månad. Det senare väntas ha reviderats upp till 83,0 för april, från preliminära siffran 82,6.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?