Annons

USA-börser: Rally i botoxbolag<br />

De ledande amerikanska indexen steg på tisdagen. Utvecklingen leddes av rapporterande Netflix och läkemedelsbolaget Valeant, som förväntas gå samman med Allergan.

Efter några timmars handel, runt klockan 18.00, var Dow Jones Industrial Average upp 0,6 procent på indexnivån 16.541. Det bredare S&P 500 steg 0,5 procent till nivån 1.881, medan tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,9 procent till 4.160.

Omsättningen uppgick till 240 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 770 miljoner på Nasdaq.

"På rapportfronten hade bolagen nedgraderat sina förväntningar inför säsongen så det ser ut som att rapporterna kan överraska mer på uppsidan. På förvärvs- och fusionssidan gör vd:arna vad de bör, de ser till sina portföljer och försöker dra nytta av de chanser som ges", sa David Wartenweiler, chefsinvesterare på Habib Bank, till Bloomberg News.

På förvärvsfronten har läkemedelsbolaget Valeant föreslagit ett samgående med den amerikanska botoxtillverkaren Allergan. Allergan steg med runt 15 procent, medan Valeantaktien var drygt 5 procent upp.

Bolagsspecifikt klättrade Netflix, som konkurrerar med MTG:s Viaplay, med nästan 6 procent efter att ha rapporterat ett bättre resultat än väntat.

Makrostatistik visade på tisdagen att försäljningen av befintliga bostäder i USA sjönk med 0,2 procent i mars, medan analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha sjunkit med 1,0 procent.

Vidare steg amerikanska bostadspriser 0,6 procent under februari, vilket var något mer än väntat.

På räntemarknaden steg räntan på en amerikansk tioårig statsobligation 1 punkt till nivån 2,72 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?