Annons

Europabörser: Stark dag för biljättar<br />

Europabörserna steg generellt på torsdagen, bland annat med amerikansk makrodata som var över förväntningarna i ryggen. Biltillverkare hade en stark dag på börsen efter statistik som visat på en uppgång i försäljningen.

"Positiva nyheter från USA är också positiva för Europa. Vi tror dock inte på en långvarig trend", sade Christian Stocker, strateg på Unicredit, till Bloomberg News.

Statistiken som åsyftades var bland annat sysselsättningsdata och Federal Reserve Philadelphias näringslivsindex, vilka överträffade prognoserna.

På aktiefronten hade Euro Stoxx stigit 1,4 procent strax innan stängning, medan det bredare Bloomberg Europe 500 var upp 1,3 procent.

På Frankfurtbörsen steg Daimler och BMW 2,9 respektive 1,7 procent. I Paris var Renault upp 1,8 procent.

Siffror från branschorganisationen ACEA visade att nybilsregistreringen steg med 10,6 procent i mars och 8,4 procent under första kvartalet.

Bland rapporterande företag återfanns mjukvarubolaget SAP som visade en vinst något över prognoserna, men försäljning strax under. Helårsprognosen upprepades men aktien föll 2,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?