Annons

Börsen: Påskfrid att vänta<br />

Skärtorsdagsbörsen stänger klockan 13, och Europaterminerna indikerar en oförändrad utveckling. New York-börsen steg med stöd av positiva konjunkturtecken i form av bland annat hög industriproduktion i USA, medan Asienbörserna i stort sett är oförändrade.

Med cirka 20 minuter kvar till börsöppning var Euro Stoxx 50-terminen 0,1 procent upp, medan terminerna för de större indexen i London, Frankfurt och Paris var mellan 0,1 procent ned och lika mycket upp. IG:s förhandel pekade på en oförändrad utveckling i OMXS30 när det var 50 minuter kvar till börsöppning.

Nyheter:

* Byggmax har rapporterat en omsättningsökning med 7,6 procent i jämförbara butiker och en stark start på det andra kvartalet, men en rörelseförlust under det traditionellt sett svagare första kvartalet.

* Arcams rörelseresultat steg till 2,3 från 0,5 miljoner kronor under det första kvartalet, och i orderboken fanns elva 3D-skrivare (EBM-system) den 31 mars.

* Skanska har fått en order på att bygga ett kontor i London

* Volvo väntas visa upp en stark kvartalsomsättning enligt Dagens Industri, som har uppgifter om kraftigt ökade marknadsandelar på den europeiska lastbilsmarknaden efter lanseringen av den senaste lastbilsmodellen med beteckningen FH.

* Stora Ensos brasilianska dotterbolag Veracel har stämts av några hundra anställda på grund av hälso- och säkerhetsrisker, enligt Svenska Dagbladet.

* Shamaran har testborrat sin Atrush 4-brunn med maximala nivåer på 9.059 fat per dag, vilket en anonym analytiker betecknar som "helt okej" i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt. Pareto kallar resultaten övertygande, och väntar sig en positiv kursreaktion.

* Hexagon kommer att redovisa engångskostnader på 17,4 miljoner euro under det första kvartalet, delvis på grund av överlappningar mellan Hexagon och nyförvärvade Veripos. Merrill Lynch spår en nedgång på 1 procent i Hexagonaktien på torsdagen.

Makro:

* 14.30: veckostatistik nyanmälda arbetslösa i USA, väntat 315.000 (förra veckan 300.000)

* 16: Philly Fed industriindex för april: Väntat 10,0 (mars: 9,0).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?