Annons

Tyskt ZEW-index tappar<br />

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mindre optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i april jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare.

Index över förväntningarna om framtida tillväxt i Tyskland sjönk till 43,2 i april, jämfört med 46,6 föregående månad.

Förväntningarna pekade på ett sentimentsindex på 45,0 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Index för den nuvarande situationen i Tyskland steg samtidigt till 59,5 från 51,3 föregående månad. Analytiker hade väntat ett index på 51,5.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?