Annons

Nytt ras på Moskvabörsen

Den ryska valutan, rubeln, och Moskvabörsen faller i dagens inledande handel.

Foto:Alexander Zemlianichenko/ TT

Moskvabörsens RTS-index, som avspeglar börsens värde i dollar, faller 2,2 procent. Rubeln tappar samtidigt 1 procent mot dollarn till 36 rubel per dollar, vilket innebär att den ryska valutan har tappat nästan 10 procent mot dollarn sedan årsskiftet.

Ukrainas valuta, hryvnian, rasar samtidigt till en ny bottennotering på 13 hryvnia per dollar - vilket innebär ett ras för valutan med nästan 60 procent sedan årsskiftet.

Såväl guld- som oljepriset på världsmarknaden stiger till följd av den ökade geopolitiska osäkerheten kring Ukraina.

Spotpriset på guld lyfter till 1 328,40 dollar per uns (cirka 31,1 gram), vilket innebär ett prislyft på cirka tio procent sedan årsskiftet och den högsta noteringen på tre veckor.

Terminskontrakten för leverans av så kallad Brent-olja nästa månad, som steg med 0,6 procent förra veckan, lyfter samtidigt till nästan 108 dollar per fat - det högsta priset på två veckor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?