Annons

Europabörser: Smäll för biljätten<br />

Europabörserna stängde uppåt, men med överlag små förändringar, på måndagen. I fokus var återigen situationen i Ukraina, sedan konflikten eskalerat under helgen.

Euro Stoxx 50 klättrade 0,4 procent, medan det bredare Europe 500 steg 0,2 procent.

"Krisen i Ukraina innebär en del volatilitet på marknaden, speciellt med tanke på en ökande ekonomiska risk om situationen eskalerar ytterligare. Torsdagens möte kommer bli nyckeln för att se om de inblandade parterna kan hitta en diplomatisk lösning för att lugna situationen", sade Francois Savary, chefsinvesterare på Reyl & Cie, till Bloomberg News.

På torsdag kommer ett möte hållas med representanter för Ryssland, Ukraina och EU, i ett försök att hitta en lösning på konflikten.

På bolagsfronten föll Peugeot 6,3 procent. Biltillverkaren sade på måndagen att man planerar att halvera sitt utbud av bilmodeller.

Kuehne & Nagel föll 2,8 procent sedan transportbolaget rapporterat under analytikerna förväntningar. Omsättningen uppgick till 4,1 miljarder schweiziska franc under första kvartalet 2014, betydligt under den förväntade omsättningen på 5,2 miljarder franc.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?