Annons

Europabörsen: <br />Teknikbolagen tyngde<br />

Europabörserna avslutade veckan med breda nedgångar när framför allt teknikaktier tyngde.

Euro Stoxx 50 tappade 0,8 procent, medan det bredare Europe 500 föll tillbaka 1,3 procent.

"Vi ser inte bara en ökad volatilitet, vi ser också en ökad sektorrotation, speciellt iväg från de högt prisade sektorerna som it och cykliska konsumentvaror. Det kan vara en signal på att investerarna blir mer känsliga", sade Espen Furnes på Storebrand Asset Management i Oslo till Bloomberg News.

På de ledande börserna sjönk tyska DAX och franska CAC 40 med 1,2 procent vardera, medan FTSE 100 föll med 1,1 procent.

Makrostatistik visade att Tysklands konsumentpriser steg 0,3 procent i mars jämfört med månaden före, medan inflationstakten uppmättes till 1,0 procent.

Teknikaktier hade det tungt sjönk när den brittiska halvledartillverkaren ARM sjönk 4,4 procent medan den tyska sektorkollegan tappade 2,5 procent.

Vidare bolagsspecifikt föll den franska försvars- och säkerhetskoncernen Thales 3,8 procent. JP Morgan Chase nedgraderade på fredagen sin rekommendation för aktien till neutral.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?