Annons

USA-börser: <br />Jobbsiffra ökar optimismen<br />

Terminerna för de ledande USA-börserna visade inga större rörelser inför torsdagens handelsstart på Wall Street, efter onsdagens plusstängning. En högre veckosiffra över nyanmälda arbetslösa stärkte sentimentet något.

Kring klockan 14.45 var terminerna för Dow Jones Industrial Average och det bredare S&P 500-indexet 0,7 procent lägre. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,6 procent.

En timme före börsöppningen visade statistik att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 32.000 till 300.000 personer, under vecka 14, jämfört med föregående vecka. Det var den lägsta nivån sedan i maj 2007 samt en mer positiv siffra än vad marknaden räknat med.

Bolagsspecifikt backade heminredningskedjan Bed, Bath & Beyond i förhandeln efter en svag kvartalsrapport.

Klädkoncernen L Brands, som driver kedjorna Victorias Secrets och Bath & Body, lämnade under eftermiddagen siffror för mars månad som visade att försäljning i jämförbara butiker sjönk 1 procent, vilket var en mindre nedgång än befarat. För innevarande månad väntas den jämförbara försäljningen stiga med medelhöga ensiffriga tal.

Vidare har vd:n för den problemfyllda smartphone-tillverkaren Blackberry, John Chen, uppgett att en försäljning av mobilverksamheten är möjlig om den fortsätter att visa rödasiffror. Tidsramen för ett beslut ligger i närtid.

Räntan på amerikanska tioåriga statspapper noterades 2 punkter lägre till nivån 2,67 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?