Annons

USA-börser: Börsdebutant faller<br />

USA-börserna handlades på lägre nivåer vid 18-tiden på torsdagen, med tekniksektorn som sänke. Från makrohåll oroade svag handelsdata från den kinesiska ekonomin, medan statistik över antalet sökande av a-kassa i USA överraskade på uppsidan.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average noterades strax före klockan 18.00 ned 0,4 procent på 16.348, medan det bredare S&P 500 sjönk 0,8 procent till 1.857.

Efter två dagar av stark utveckling hittades teknikaktier på torsdagen i botten av indexlistorna, vilket avspeglade sig i en betydande tapp för tekniktunga Nasdaq Composite. Indexet sjönk 1,8 procent till nivån 4.111.

Omsättningen på New York-börsen uppgick till 250 miljoner aktier, medan den på Nasdaq var 890 miljoner aktier.

På makrofronten visade amerikansk statistik att antalet nyanmälda arbetslösa i landet minskade med 32.000 till 300.000 personer under föregående vecka. Det var den lägsta nivån sedan i maj 2007 samt en mer positiv siffra än vad marknaden räknat med.

Lika ljusa signaler gavs dock inte från Kina i morgonens handelssiffror. Både export och import oväntat föll under mars, vilket spädde på oron för att tillväxten i världens näst största ekonomi ska komma att bromsa in ytterligare.

Ett bolag som var i fokus på torsdagen var fordonsfinansieringsföretaget Ally Financial, som tidigare var en del av General Motors-koncernen, när bolagets aktie gjorde debut på börsen. Introduktionskursen sattes till 25:00 dollar, och några timmar in på sessionen noterades aktien 2,3 procent lägre, vid 24:43 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?