1515
Annons

Nytänkarens drömregering

Komikern Soran Ismail utses till integrationsminister och Björn Edlund, vd för Tom Tits Experiment i Södertälje, blir utbildningsminister.  Det är några oväntade namn som dyker upp när Lina Thomsgård, grundare av den moderna folkrörelsen Rättviseförmedlingen, får i uppdrag av Di Idé att bilda sin egen drömregering.
Lina Thomsgård
Lina ThomsgårdFoto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Norge vill öka försvarsbudgeten

Norge föreslår en nästan tioprocentig höjning av landets försvarsbudget för det kommande året. Förslaget uppges vara en följd av den ryska invasionen av Ukraina.

Foto:Jonas Ekströmer/TT

”Rysslands aggressionskrig mot Ukraina är ett hot mot norsk och europeisk säkerhet”, säger försvarsminister Bjørn Arild Gram i ett uttalande.

Nato-landet Norge, som i norr delar en 198 kilometer lång gräns med Ryssland, planerar att använda de ökade resurserna för att stärka sin underrättelsetjänst, fylla på sina ammunitionsdepåer och stärka sin militär.

Budgetförslaget innebär en total försvarsbudget på 75,8 miljarder norska kronor för år 2023, en ökning med 6,8 miljarder jämfört med 2022.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera