1515

USA-börser: King rasade<br />

Kurserna på Wall Street föll tillbaka under den sena handeln. Börserna försvagades allteftersom Obamas tal i Bryssel om situationen i Ukraina fortlöpte och tidigare uppgångar raderades.

Facebook och börsdebuterande King var två av dagens stora förlorare.

Dow Jones Industrial Average noterades vid stängning ned med 0,6 procent till 16.271. På den bredare marknaden tappade S&P 500 med 0,7 procent till 1.853 medan Nasdaq Composite backade 1,4 procent till 4.221.

Räntan på den tioåriga obligationen noterade 2 punkter lägre till 2,70 procent samtidigt som trettioårsräntan minskade med 1 punkt till 3,55 procent.

Tidigare uppgångar utbyttes mot nedgångar i takt med att den amerikanske presidenten Barack Obama talade i Bryssel. Där sa han att mer sanktioner är på väg, även om ytterligare ryska offensiver uteblir. Åtgärderna är nödvändiga och USA och Europa får inte sitta overksamma medan Ryssland bedriver politik på "det gamla sättet", sa han, men pekade också på att det inte är fråga om något nytt kallt krig.

"Investerare världen över har väntat för att se vilken typ av reaktion USA och EU verkligen skulle ta angående Rysslands annektering av Krim förutom sanktioner", sa Frederic Dickson, chefsinvesteringsstrateg på DA Davidson & Co, till Bloomberg.

"Eventuella inslag av upptrappning i form av retorik eller åtgärd skulle förmodligen locka investerare att ta ett steg tillbaka och ta hem vinster från senare tid."

Innan dess hade dagens statistikskörd trillat in med relativt positivt utfall. Markits inköpschefsundersökning för tjänstesektorn landade på en preliminär indexnivå om 55,5 för mars, vilket innebar en förstärkning jämfört med 53,3 i februari. Strax där innan inkom order för varaktiga varor en bit över förväntningarna i månadstakt.

King Digital, med grundarkopplingar till Sverige, fick en IPO-värdering om 7,1 miljarder dollar, vilket gör det till den största europeiska noteringen sedan Genesis Lease's i slutet av 2006. Från introduktionspriset på 22,50 dollar per aktie föll aktien dock tillbaka med över 15 procent till 19,03 dollar.

Facebook köper två år gamla Oculus VR, som tillverkar virtual reality-glasögon, för 2 miljarder dollar, varav 400 miljoner utgörs av kontanter och resten av Facebook-aktier. Därtill finns det möjligheter till tilläggsköpeskillingar på upp till 300 miljoner.

Vidare uppger Facebook-vd:n Mark Zuckerberg att Facebook nu har över en miljard mobila användare, rapporterar GSMA-organisationens nyhetsbrev Mobile World Live.

Facebook stängde ned 7 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?