Räntor och valutor: Glad jobbrapport stärker räntor och valuta<br />

Amerikanska statsobligationsräntor stiger och dollarn stärks markant efter publiceringen av sysselsättningsrapporten för november.

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn ökade 321.000 personer i november, väntat var +230.000, medan sysselsättningen för de två föregående månaderna reviderades upp med sammanlagt 44.000.

Arbetslösheten uppgick till 5,8 procent, oförändrat från i oktober. Väntat var 5,8 procent.

Tio minuter efter att statistiken släpptes hade den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan stigit 6 punkter till 2,32 procent, jämfört med strax före statistiken. Tvåårsräntan steg 7 punkter till 0,62 procent.

Dollarn stärktes till 1:229 mot euron, jämfört med 1:235 strax före statistiken. Mot japanska yen stärktes dollarn till 121:30 från 120:50.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?